Actualitat

I l’entrada doble per “El Llac dels Cignes” del Ballet de Moscou és per…

13/11/2018
L’APdC ha sortejat 2 entrades dobles per El Llac dels Cignes, interpretat pel Ballet de Moscou, pel dissabte 17 de novembre (20h) al Centre Cultural de Terrassa. Les guanyadores són:
  • Sara Planas.
  • Eva Coll Singla.

Per a entrar al sorteig calia ser soci o sòcia de l’APdC, o amic/amiga de la Dansa de l’APdC, i enviar les  dades a través d’un formulari, abans del dimarts 13 de novembre a les 12h. Entre tots els interessats i interessades s’ha fet un sorteig a través de sortea2.com.

Les afortunades poden recollir les seves entrades a partir d’1 hora abans de l’espectacle a les taquilles del Centre Cultural de Terrassa, mostrant el DNI (Rambla d’Ègara, 340, 08221 Terrassa).

Sobre l’espectacle:

El Llac dels Cignes

Fundat l’any 1989 pel coreògraf i ballarí rus Timur Fayziev, el Ballet de Moscou està format per alguns dels més destacats ballarins i coreògrafs dels ballets russos, com el Bolxoi o el Stanislavski i és avui per avui una de les companyies més importants del seu país. Des de la seva fundació, ha realitzat més d’un miler de representacions i més de 60 gires per tot el món, Japó, Xina, Taiwan, Itàlia, Suïssa, Anglaterra, Espanya, etc..

El 1991, la companyia fou elegida pel genial Rudolf Nureyev per a la seva última gira per Europa. El Ballet de Moscou posseeix un extens repertori on destaquen títols com El llac dels cignes, Trencanous, La Bella dorment, Somni d’una nit d’estiu i les seves darreres produccions Carmen, Don Quixot i Romeu i Julieta. L’any 2003 va rebre del seu país el diploma honorífic per l’esforç realitzat per tota la companyia en arribar a les mil representacions.

Timur Fayziev, director
Inicià la seva carrera professional el 1965 a la prestigiosa Acadèmia Estatal de Coreografia de Moscou. Tan aviat com va entrar en contacte amb la disciplina, Timur va quedar embruixat per la màgia del ballet i el seu món. Des de molt jove, gràcies al seu talent i dedicació al ballet, va poder ballar en el Teatre Bolxoi de Moscou. Més tard, va continuar els seus estudis al Teatre Stanislavski on va estar treballant professionalment durant més de vint anys.

A partir de 1971 destaca com a primer solista en obres com Esmeralda, La Ventafocs o Coppelia, i així ho van recollir les crítiques a Moscou. La seva gran inquietud i desafiament era plasmar el mètode d’interpretació Stanislavski, rebutjava la idea d’un teatre pompós i de moviments perfectes però freds dels ballarins.

A finals dels 80, funda la seva pròpia acadèmia de ball per donar continuïtat a aquesta recerca incansable de la màgia del ballet. Més tard, el 1989, per donar sortida i projecció als seus ballarins, crea la seva pròpia companyia.

L’obra més representada de la història de la dansa amb els millors solistes russos que integren la companyia: Cristina Terentiev, Alexei Terentiev i Aleksander Petrichenko 

Més informació aquí.