Actualitat

I en mig del desert, un oasi

19/05/2020
La pandèmia de la COVID’19 està arrasant amb un sistema cultural sustentat en excés pel producte, però no podrà fer desaparèixer la nostra matèria primera, la creació. Posar en valor el procés ha estat i continua sent una lluita constant que ara, en aquests moments, pren més valor que mai. L’intangible de la nostra professió s’ha convertit en l’altaveu de les nostres reivindicacions per poder encaixar l’embat de la crisi sanitària, econòmica i social, i fer visible una situació laboral, de per si molt precària, però del tot necessària a l’hora de construir una societat més lliure, convençuts del poder transformador de la cultura.
I en mig de la desertització cultural que causa el virus i la nova normalitat, apareix un oasi. I no és un miratge. El Festival Grec obre una gran finestra d’esperança i d’oportunitats a la creació amb la complicitat d’altres equipaments com el Mercat de les Flors – la nostra casa de la dansa – el Teatre Lliure, el Teatre Nacional de Catalunya i altres espais museístics. L’aposta és arriscada, segur, però és el que segurament pot diferenciar la funció pública: la possibilitat d’assumir aquest risc i tenir cura d’aquesta matèria primera, de la creació local, del seu teixit més proper. Gràcies per assumir aquest risc.

Les posicions dels oasis en els deserts són de vital importància, com ho és per a nosaltres el Festival Grec. Caminem juntes per arribar en aquest oasi en les millors condicions. Per tornar a ser i fer allò que més ens agrada. Tornem als escenaris. Tornem al carrer. Abracem la cultura.