Actualitat

HOP14 TARDOR, II Certamen de Creació Escènica de les Danses Urbanes

03/12/2014

HOP2014, II Certamen de Creació Escènica de les Danses Urbanes, és una plataforma d’exhibició i de trobada pionera que busca impulsar i desenvolupar la creació escènica dels diferents estils de les danses urbanes. A banda del certamen, la trobada de tardor – del 7 de novembre fins al 20 de desembre- compta amb un concurs de videoclips de rap, un de vídeos de cultura urbana, una jam oberta de breakdance, tallers oberts per a joves.

El certamen neix per cobrir una necessitat a nivell nacional, la de generar un punt de trobada i visibilitat de les companyies i ballarins que a través del llenguatge de les danses urbanes intenten introduir-se al món de la dansa escènica. Enguany han rebut 32 propostes arribades d’Aragó, Madrid, Andalusia, Bèlgica, Anglaterra, Mèxic i Catalunya. S’han seleccionat 16 propostes que s’han pogut veure durant el mes de novembre al Centre Cívic Les Corts, Centre Cívic Barceloneta i a la Sala Pepita Casanellas.

La cloenda del certamen tindrà lloc dilluns 8 de desembre a les 18h al Mercat de les Flors, moment en què es podran veure les 4 propostes guanyadores:

Millor Solo: Diego Sinniger presenta el solo: “Saba” (Catalunya)
Millor duet: Brodas Bros presenta el duet: “Solo2” (Catalunya)
2on premi de grup: Bird Gang Dance Company (Londres) presenta : “Vice”
1er premi de grup: Protocol Dance Company (Londres) presenta: “Manhood”
Menció especial: Nil Fruitos y Moogli Thecage (Catalunya-Bèlgica) presenta el duet: “TwoAM”.

També actuarla la companyia guanyadora del certamen al 2013: Iron Skulls, amb la coreografia ‘Sinestesia’.

Més informació: www.elgenerador.org/