Actualitat

“Handle with care” guanya el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2017

04/12/2017

Handle with care, de Jesús Benzal i Ole Kristian Tangen, ha resultat la coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2017. El jurat ho va decidir així en el marc de la gala de lliurament del premi que es va celebrar aquest diumenge 3 de desembre al Mercat de les Flors, en una funció en què es van poder veure en directe les quatre coreografies finalistes. El premi pels guanyadors, encapçalat pels joves Benzal i Tangen, tots dos graduats d’IT Dansa, la jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre, consisteix en una dotació econòmica i l’ajuda per desenvolupar la coreografia presentada i fer una creació d’un mínim de 50 minuts que serà estrenada en el marca de la programació del Festival Grec 2018.

Handle with care va sorprendre el públic amb una posada en escena molt original i un joc visual de dansa i ombres sobre l’escenari, coronat per la delicadesa del moviment dels ballarins sobre un terra cobert de paper de bombolles que anaven esclatant.

Les altres tres coreografies finalistes que es van poder veure durant la gala van ser: Entre viatges i flors, de Natàlia Vignatti, Rèplica, de Laia Santanach i Chroma, d’Albert Garrell.

Altres premis

A l’acte també es van fer públics els noms de les coreografies seleccionades pel SAT Espai Dansat i l’Estruch, fàbrica de creació de l’Ajuntament de Sabadell, per tal de ser programades durant el 2018 en aquests dos espais. Les coreografies premiades van ser Handle with care, de Jesús Benzal i Ole Kristian Tangen, que va repetir premi, i Chroma, d’Albert Garrell. El reconeixement inclou un ajut econòmic per desenvolupar l’espectacle fins a una durada de 25 minuts i ser representat en els dos teatres.

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre està organitzat amb la col·laboració del Grec Festival Barcelona, Mercat de les Flors, Fundació SGAE, Centre Cultural de Terrassa, Graner, Teatre Auditori de Sant Cugat, SAT Espai Dansat, La Caldera Les Cortsl’Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdC, L’Estruch, i en la propera edició també s’hi sumarà Temporada Alta i Sismògraf.