Actualitat

Guy Nader donarà les classes tècniques per a professionals APdC-La Caldera a l’octubre

23/09/2015

A partir de l’1 d’octubre reprendrem les classes tècniques per a professionals, organitzades conjuntament per l’APdC i La Caldera. Seran a la nova seu de la Caldera Les Corts (C/ d’Eugeni d’Ors, 12, Barcelona), els dimarts i els dijous de 9:30h a 11h, i  mantindrem un preu molt reduït per als socis i sòcies. Els vals de 5 classes costaran 25€, i les classes soltes, 6€. El preu per als no associats serà de 45€ (val de 5 classes), i 10€, per classe solta.


GUY NADER serà el professor de les classes durant el mes d’octubre. Artista libanès resident a Barcelona, va estudiar art dramàtic al Institut Nacional de Belles Arts de la Universitat Libanesa a Beirut. Va ser guardonat amb la beca danceWEB Europe al 2012 i va rebre el primer premi al Festival Internacional Masdanza pel seu solo Where The Things Hide. És artista resident a La Caldera.

En aquest entrenament s’utilitza patrons de moviment que involucren la respiració, la velocitat i l’alliberament d’energia en tot el cos per tal d’activar la relació entre el centre i les extremitats, entrant i sortint del sòl de manera eficient mantenint un centre baix i fort. Hi ha un enfoc especial en l’exploració de les principals lleis de la física com la cohesió i l’expansió, elements de la tècnica flying low. Combinat amb principis bàsics de l’art marcial que es basa en una potència física, habilitat i precisió, estudiarem les diverses maneres de rodar en totes les direccions, caure i aixecar amb fluïdesa i rapidesa.

****

Treballar el perfeccionament tècnic dels ballarins professionals és imprescindible per a mantenir el cos en forma dels intèrprets de la Dansa.  Aquestes classes són una activitat de formació permanent que organitzem conjuntament amb La Caldera, des de 2005, i  s’han convertit en un punt de trobada dels professionals de la Dansa a Barcelona, on neixen projectes i col·laboracions de diferent tipus.

 

Qui gestiona les classes?

La idea de les classes tècniques de manteniment per a ballarins va sorgir de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya amb voluntat de millorar la formació continuada dels socis professionals. Des de maig de 2005 les classes es fan a La Caldera, entitat amb què es va signar un conveni de col·laboració per a gestionar conjuntament les classes.


Com es gestionen?

Les dues parts assumeixen diferents responsabilitats perquè les classes es realitzin correctament. L’APdC es compromet a contractar degudament als professors i fer-los els pagaments corresponents. Així mateix, es compromet a aconseguir els recursos econòmics necessaris per a assegurar la continuïtat de les classes. D’altra banda, La Caldera es compromet a aportar la infraestructura necessària per al desenvolupament de les classes: espai, llum, aigua.

 

A partir d’ara, ambdues entitats escollirem els professors i fem difusió de les classes.


Propers professors previstos
Novembre i desembre:
Roser Lopez Espinosa
Gener i febrer: Guillermo Weickert