Actualitat

Gustavo Lesgart imparteix dansa contemporània a la Caldera el maig i juny

21/04/2008

El coreògraf argentí Gustavo Lesgart donarà del 2 de maig al 30 juny les classes per a professionals que s’imparteixen a la Caldera adreçades principalment als socis de l’APdC, que tenen un descompte per classe.

La classe focalitza la relació del ballarí amb el terra, desenvolupant l’habilitat de moure’s ‘cap a’ i ‘fora’ d’ell. Establint com a fonamental la connexió entre els extrems i el centre de gravetat del cos, es treballen de forma més efectiva les rodades pel terra, desplaçaments, desequilbris, suspensions, caigudes, salts, espirals.

S’insistirà en l’estudi de l’estructura òssia i de les seves connexions com així també la relació entre el terra-verticalitat; pes-suports. Les frases de moviment emfatitzaran aquest mode de moure’ns, creant una dansa de múltiples suports en la qual l’espai pot girar i invertir-se 180 graus.

Gustavo Lesgart (Rosario, Argentina) és coreògraf, ballarí i professor de dansa. Des de 1994 dirigeix els seus projectes coreogràfics presentant-los en importants festivals de Llatinoamèrica i Europa. També ha realitzat treballs coreogràfics amb Julio Bocca/Ballet Argentí; Ballet Contemporani del Teatro San Martín, Ballet del Instituto Universitario Nacional de las Artes (Buenos Aires); Musikteatrett i Trondheim (Noruega), i ha col·laborat com a actor i ballarí convidat amb prestigiosos grups argentins.

S’ha format en tècniques de Nova Dansa i Improvisació a Europa i els Estats Units amb David Zambrano, Kirstie Simson i Jeremy Nelson, entre d’altres. El 2000 rep la beca de l’European Cultural Comission per realitzar estudis de postgrau en P.A.R.T.S. (Bèlgica) sota la direcció d’Anne Teresa de Keersmaeker (Rosas).

Ha impartit tallers de dansa contemporània i improvisació a Estats Units, Espanya, Noruega, Argentina, Xile, el Paraguai i el Brasil. Actualment resdeix a Espanya on ha col·laborat amb els coreògrafs Nigel Charnock, Alexis Eupierre i Angels Margarit.