Actualitat

Guillermina Coll, Premi Nacional de Cultura 2015

26/03/2015

Els Premis Nacionals de Cultura 2015 que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ja tenen guardonats. Deu figures (artistes, acadèmics i entitats culturals catalanes) que han rebut la distinció per l’excel·lència de la seva obra, la continuïtat de la seva tasca fins l’actualitat i la mirada pròpia i innovadora que cadascun d’ells ha aportat en al seu àmbit d’activitat. Cada distinció té una dotació de 15.000€.

Guillermina Coll (Barcelona,1951) – sòcia de l’APdC, cap de l’àrea de pedagogia del CSD de l’Institut del Teatre i repetidora d’IT Dansa- ha estat distingida per “la seva significativa aportació a la dansa catalana i al seu ensenyament. Ha destacat com a primera ballarina del GranTeatre del Liceu, com a solista del Ballet de Valònia i del Reial Ballet de Flandes, i ha dirigit Dart Companyia de Dansa. Des de l’Institut del Teatre, ha esdevingut un pilar en l’àmbit pedagògic i la seva tenaç dedicació a l’ensenyament de la dansa al nostre país ha deixat una significativa empremta en les noves generacions i en la continuïtat de la dansa contemporània a Catalunya.

Coll és un exemple de rigor i creativitat que compta amb el reconeixement del sector i personifica la voluntat de comprendre l’univers de la dansa catalana”
http://vimeo.com/123293712
El jurat encarregat d’escollir els guanyadors està format per Carles Duarte, Gemma Sendra, David Albet, Mercè Gisbert, Pilar Parcerisas i Isona Passola, tots membres del Plenari del CoNCA, l’òrgan de màxima decisió d’aquesta institució.

La cerimònia de lliurament de premis se celebrarà el proper 17 de juny. Més informació