Actualitat

Guillem Brull debuta com a solista al Teatre de l’Òpera Nacional de Finlàndia

19/12/2007

El ballarí català Guillem Brull s’estrena com a solista al Teatre de l’Òpera Nacional de Finlàndia, segons la web 3cat24.cat, que n’ofereix un video. És la fita que ha aconseguit després d’anys d’esforç. Primer, a l’escola de la seva mare, a Girona, després al Teatre de l’Òpera de Roma i, el 2006, a l’Òpera de Zuric. Aquest setembre va fitxar per la companyia escandinava i, des de fa uns dies, actua com a solista en la representació d’El trencanous, un dels clàssics del Nadal.

‘El dia que m’ho van dir -explica Guillem Brull- vaig notar que en sortir del teatre anava més en compte de no relliscar pel carrer. Pensava: ‘No et pots fer mal’. Va ser el primer que em va venir al cap. A vegades passa que quan et donen alguna cosa important, la gent es posa nerviosa, s’estressa i això no pot ser, perquè després és quan et lesiones.’

El 5 de desembre va arribar al punt culminant de la seva carrera. Debutava com a solista amb l’espectacle El trencanous. Ara mateix, no pensa més enllà de la seva feina a Hèlsinki, tot i que es preveu per a ell una trajectòria d’èxit. De moment, ha aconseguit la confiança de la prestigiosa directora de l’Òpera Finlandesa, Dinna Björn, i això el satisfà.