Actualitat

Guanyadors del Premi Internacional de Videodansa Barcelona

20/01/2011

El Premi Videodansa Barcelona 2010, dotat amb 4000 euros, ha estat atorgat ex aequo a 12 sketches on the impossibility of being still, de Magali Charrier, i Continuum, de Manon Le Roy. Així ho ha decidit el jurat format per Janine Dijkmeijer (Holanda), Margaret Williams (Regne Unit), Thierry de Mey (Bèlgica), Jordi Lara (Catalunya) i Núria Font (Catalunya).

Els jurat ha dit de les propostes seleccionades:

12 sketches “convoca l’emoció, té humor i el seu propi i peculiar llenguatge coreogràfic combinat amb una banda sonora molt ben dissenyada. En aquest extraordinari film, la dansa, el guió i el dibuix s’uneixen d’una manera excepcional”.

Continuum “crea un extraordinari espai que captiva la mirada gràcies a un moviment fascinant i inesperat. Veure aquest film és com experimentar un somni, el moviment a càmera lenta ralentitza els teus propis pensaments i et dóna l’experiència física de perdre el temps.
Cap d’aquestes dues obres poden existir a l’escenari, ambdues exploren un llenguatge cinematogràfic fresc i viu, que desafia a l’espectador d’una forma deliciosa i original”.

A més, el jurat ha volgut destacar set obres per les seves qualitats:

Body of war, d’ Isabel Rocamora
Cinetica, d’ Ana Cembrero
Computer Love, de David Valentine
Karohano, de Jeannette Ginslov
Piedra, papel, Tijeras, de Noemi Viana I Eva Pineda
Stronger, de Wilkie Branson
Sublevados, de Martin & Facundo Lombard

La projecció de les obres concursants al Premi Videodansa continua a la sala d’exposicions de l’Institut del Teatre fins al divendres 21 de gener.

Més informació: www.nu2s.org