Actualitat

Guanyadors del I Concurs internacional de Ballet Clàssic de Sitges

09/11/2009

El I Concurs internacional de Ballet Clàssic de Sitges, que es va dur a terme del 4 al 8 de novembre, organitzat per l’Associació Sitges Dance Ballet, ja té guanyadors. D’entre els 35 joves participants (de 15 a 19 anys), les catalanes Anna Casasola i Yvonne Slingerland (de pare holandès), s’han fet amb el tercer (3000€) i el segon premi (6000€) respectivamnet, mentre que l’italià Piergiorgio Regazzo ha rebut el primer premi, dotat amb 9000€.

D’altra banda, també s’ha atorgat el Premi especial Summer School Royal Academy a Londres que ha recaigut en Aina Vidal; així com 3 beques per l’esocola Il Balleto d’Itàlia per Ada González, Lucia Muñoz i Naila Fiol.

A més, Maria Prat s’ha fet amb una joia de disseny i les 4 coleccions de DVD’s dels millors ballets atorgat per Planeta de Agostini han estat per: Barbara Verdasco, Laura Casasola, Alicia Navas i Violeta Capell.

Aquest nou concurs es tracta d’una iniciativa que té per objectiu promoure i fomentar que els ballarins d’avui tinguin una formació polivalent, tant en clàssic com en neoclàssic i contemporani. Per aquest motiu els 3 premis que s’atorgaran als guanyadors són beques per a seguir formant-se o audicionar en companyies.

El jurat ha estat integrat per importants figures del món de la dansa com Cynthia Harvey, ex ballarina de l’American Ballet Teather i ex ballarina principal del Royal Ballet; Ashley Page, director de l’Scottish Ballet; Lázaro Carreño, ex primer ballarí del Ballet Nacional de Cuba; Arcadio Carbonell, ex catedràtic de ballet clàssic del Real Conservatori de Madrid; i Elías García, mestre de “Il balleto” d’Itàlia.