Actualitat

Grup d’Ajuda Mútua per superar el dol a través de la Dansa

10/01/2020

Un grup d’ajuda mútua o GAM, és un grup de persones que es reuneixen per compartir un problema de salut física, psicològica, o una situació social de risc, amb la finalitat de donar-se suport mutu i compartir informació de cara a aconseguir canvis personals i/o socials.

Des de fa un temps, se n’ha constituït un per treballar el dol a través de la dansa. Grup d’Ajuda Mútua en el dol per a ballarins/es és una iniciativa dins del projecte Que tomba i que gira que treballa des de la Psicologia, l’art i l’esport. 

El Grup d’Ajuda Mútua en el dol consisteix en un espai d’escolta i comprensió en el qual un grup d’entre sis a deu persones que estan passant per un procés de dol, es reuneixen setmanalment amb la finalitat de compartir experiències i aprendre col·lectivament, donant i rebent suport per millorar en el seu benestar. Va adreçat a persones que vulguin compartir aquest procés expressant-se a través del moviment, ja que la dansa és el principal llenguatge emprat a les sessions.

Aquest espai té com a principis bàsics l’horitzontalitat (experiència comuna, sense jerarquies i sense terapeutes), la voluntarietat (assistència voluntària, participació dins del grup sense pressió) i el respecte (valor de la diversitat de veus i l’escolta, comprensió i empatia).

Es du a terme els dimecres de 17.15 a 18.45h a NunArt Gràcia, i cal confirmar assistència a través d’aquest correu: qtombaiqgira@gmail.com