Actualitat

Goyo Montero Morell i Javier Latorre, Premis Nacionals de Dansa 2011

20/10/2011

El ballarí i coreògraf Goyo Montero Morell, en la modalitat d’Interpretació, i Javier Antonio García Expósito (conegut com Javier Latorre), en la de creació, han obtingut avui els Premis Nacionals de Dansa  2011. Premis que concedeix anualment el Ministerio de Cultura, dotats amb 30.000€ cada un.

El jurat ha concedit aquest premi a Goyo Montero Morell per “la seva versatilitat i depurada tècnica, que li permet interpretar els papers més exigents del repertori i mostrar tota la seva capacitat expressiva en les seves pròpies creacions, entre les quals destaquen en els darrers anys Vasos comunicantes, Desde Otelo, Benditos malditos y Luna, i que també du a terme al capdavant del Ballet Staatstheater de Nuremberg“.

Per la seva part, Javier Latorre ha estat  distingit per “la seva constant preocupació pel desenvolupament de la dansa a Espanya, especialment, per la seva contribució a l’evolució de la concepció coreogràfica del flamenc, que incorpora  elements de la dansa espanyola i de la dansa contemporània, en una exploració creativa reconeixible tant en les seves creacions per a la seva companyia, com per a altres artistes”.