Actualitat

El Govern prorroga les mesures de contenció de la Covid-19 que afecten tant als ensenyaments reglats com les escoles autoritzades i no autoritzades

05/07/2021

El Govern de la Generalitat ha prorrogat dues setmanes més les mesures de contenció de la Covid-19, que s’allarguen fins al 12 de juliol, a través de la Resolució SLT / 2048/2021. Recordem que es mantenen els principals canvis anunciats 15 dies enrere: l’ampliació de l’aforament en les escoles de dansa no autoritzades en les etapes d’infantil, primària, secundària i batxillerat, que depèn de les restriccions incloses en el document Especificacions sobre el Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per COVID-19 en relació amb les activitats extraescolars i les colònies i sortides escolars o els requisits que estableix l’apartat 9.5 d’aquesta Resolució.

També es manté el permís de realitzar festes de final de curs i actes de graduació d’alumnat no universitari, amb les següents mesures, amb control d’aforament i distància (article 12.7 de la Resolució).

Des de l’APdC estarem ben atentes per informar degudament de les novetats que el Generalitat preveu anunciar durant les properes setmanes. Així, a partir del 21 de juny les mesures que caldrà seguir en funció de cada centre de formació de dansa i de cada alumnat són les següents:

Ensenyament reglat

Els ensenyaments de règim especial reglats poden recuperar la plena presencialitat.

Escoles de dansa autoritzades

Des de fa setmanes les escoles de música i de dansa autoritzades pel Departament d’Educació han d’adoptar mesures per reduir l’assistència presencial dels seus alumnes. Podeu consultar el pla sectorial amb les mesures que cal seguir durant el curs 2020/21.

Centres de formació de dansa no autoritzats (infantil, primària, secundària i batxillerat)

Els centres de formació de dansa no autoritzats en les etapes d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat hauran d’adaptar les activitats d’acord amb el document Especificacions sobre el Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per COVID-19 en relació amb les activitats extraescolars i les colònies i sortides escolars o d’acord amb el que estableix l’apartat 9.5 d’aquesta Resolució.

Classes de dansa per a adults

En l’àmbit de l’esport, les activitats grupals en espais interiors que acreditin ventilació adequada podran tenir un aforament màxim del 70%. En aquest sentit, Protecció Civil ja va confirmar a l’APdC que les classes de dansa per a adults s’equiparen a aquest tipus d’activitat física i, per tant, les classes per a adults que ofereixen els centres de formació de dansa no autoritzats es poden dur a terme presencialment, fins a un màxim del 70% de l’aforament amb reforç de ventilació i mascareta. Consultar requisits per la correcta ventilació de l’aula.

manifestacio escoles de dansa
Foto de @ziks.unpolished i @minsyl