Actualitat

El Govern aixeca moltes de les restriccions per la Covid-19 però manté un límit d’aforament del 80% per als equipaments esportius

03/09/2021

Aquesta mesura afecta a les classes de dansa per a adults en espais tancats, que mantenen límit d’aforament, una correcta ventilació i l’ús obligatori de mascareta

Properament informarem si aquest canvi afecta a la capacitat dels entrenaments de clàssic i contemporani que organitza l’APdC

El Govern de la Generalitat ha decidit relaxar gran part de les mesures de contenció de la Covid-19, que seran vigents des d’avui divendres 15 d’octubre i durant set dies. Les modificacions més destacades afecten a la cultura i la restauració, que poden recuperar el 100% de l’aforament, però mantenint sempre l’ús de mascareta. En el cas de les activitats esportives interiors, l’aforament passa del 70% al 80%, mesura que també és aplicable a les classes de dansa per a adults. Quant a la resta de formacions de dansa, aquestes són les mesures a aplicar:

Ensenyament reglat

Els ensenyaments de règim especial reglats poden tenir plena presencialitat. Les mesures de prevenció les marca el pla d’actuació per al curs 2021-2022 en el marc de la pandèmia per Covid.

Centres de formació de dansa registrats i no registrats* (infantil, primària, secundària i batxillerat)

Els centres de formació de dansa registrats i no registrats al Departament d’Educació (en les etapes d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat) es poden realitzar d’acord amb el document Especificacions sobre el Pla d’actuació per al curs 2021-2022 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per COVID-19 en relació amb les activitats extraescolars i les colònies i sortides escolars o d’acord amb el que estableix l’apartat 6 de la Resolució SLT/3090/2021.

El pla d’actuació per a extraescolars no s’ha publicat encara i, per tant, mentre no existeixi aquest document la referència és l’article 6, que estableix que:

Les activitats grupals en espais tancats es poden dur a terme amb un aforament del 80% amb ventilació reforçada, amb ús obligatori de mascareta. Si es duen a terme en espais oberts, l’aforament és del 100%.

Classes de dansa per a adults

Des de fa temps, Protecció Civil ja va confirmar a l’APdC que les classes de dansa per a adults s’equiparen a les classes grupals dels gimnasos i, per tant, les mesures són les que estableix la Resolució SLT/3090/2021: els aforaments seran del 100% en recintes oberts i del 80% en recintes tancats, amb bona ventilació i mascareta. 

*Nova nomenclatura de les escoles registrades i no registrades al Departament d’Educació (abans conegudes com escoles autoritzades i no autoritzades)

manifestacio escoles de dansa
Foto de @ziks.unpolished i @minsyl