Actualitat

El Govern amplia al 70% l’aforament de les activitats esportives interiors i les classes de dansa per a adults

07/06/2021

Recentment, el Govern també ampliava a 10 el màxim d’alumnes als centres de formació de dansa no autoritzats en les etapes d’infantil fins a batxillerat

Des de l’APdC seguirem informant de les novetats que s’anunciïn en les properes setmanes

A partir del 7 de juny es relaxen algunes de les mesures de contenció de la Covid-19. Així ho ha publicat el Govern de la Generalitat a la Resolució SLT/1778/2021, que entre els canvis més significatius que afecten el sector de la dansa cal destacar l’ampliació de l’aforament d’activitats esportives interiors al 70%. Recordem que Protecció Civil va decidir equiparar les classes de dansa per a adults a aquest tipus d’activitat. En tots dos casos caldrà sempre acreditar la correcta ventilació de la sala (veure link al final de la notícia). Recentment, el Govern també permetia l’ampliació de l’aforament fins a un màxim de 10 alumnes en les escoles de dansa no autoritzades en les etapes d’infantil, primària, secundària i batxillerat.

Des de l’APdC estarem ben atentes per informar degudament de les novetats que el Generalitat preveu anunciar durant les properes setmanes. Així, a partir del 7 de juny les mesures que caldrà seguir en funció de cada centre de formació de dansa i de cada alumnat són les següents:

Ensenyament reglat

Els ensenyaments de règim especial reglats poden recuperar la plena presencialitat.

Escoles de dansa autoritzades

Des de fa setmanes les escoles de música i de dansa autoritzades pel Departament d’Educació han d’adoptar mesures per reduir l’assistència presencial dels seus alumnes. Podeu consultar el pla sectorial amb les mesures que cal seguir durant el curs 2020/21.

Centres de formació de dansa no autoritzats (infantil, primària, secundària i batxillerat)

Els centres de formació de dansa no autoritzats podran realitzar activitats amb fins a un màxim de deu alumnes per aula en les etapes d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat. Hauran d’adaptar les activitats d’acord amb el document Especificacions sobre el Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per COVID-19 en relació amb les activitats extraescolars i les colònies i sortides escolars. Només els centres que organitzen activitats extraescolars mantenint els grups estables escolars o part d’aquests poden desenvolupar les activitats amb més de deu alumnes per aula, sempre que no hi participin alumnes d’altres grups estables.

Classes de dansa per a adults

En l’àmbit de l’esport, les activitats grupals en espais interiors que acreditin ventilació adequada podran tenir un aforament màxim del 70%. En aquest sentit, Protecció Civil ja va confirmar a l’APdC que les classes de dansa per a adults s’equiparen a aquest tipus d’activitat física i, per tant, les classes per a adults que ofereixen els centres de formació de dansa no autoritzats es poden dur a terme presencialment, fins a un màxim del 70% de l’aforament amb reforç de ventilació i mascareta. Consultar requisits per la correcta ventilació de l’aula.