Actualitat

El Govern relaxa el límit d’aforament a les escoles de dansa no autoritzades en les etapes d’infantil fins a batxillerat

21/06/2021

També es podran celebrar festes de final de curs i actes de graduació de l’alumnat no universitari, preferentment en exterior

A partir del 21 de juny es relaxen algunes de les mesures de contenció de la Covid-19. Així ho ha publicat el Govern de la Generalitat a la Resolució SLT/1934/2021, que entre els canvis més significatius que afecten el sector de la dansa cal destacar l’ampliació de l’aforament en les escoles de dansa no autoritzades en les etapes d’infantil, primària, secundària i batxillerat. Fins ahir, el límit en aquesta franja es trobava en les deu persones, però des d’avui el màxim el marcaran les restriccions incloses dins el el document Especificacions sobre el Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per COVID-19 en relació amb les activitats extraescolars i les colònies i sortides escolars o els requisits que estableixen l’apartat 9.5 d’aquesta Resolució. Una altra novetat és que des d’avui es poden celebrar festes de final de curs i actes de graduació de l’alumnat no universitari. Preferentment caldrà fer-les en exterior i complint amb les nomes que marca el punt 12.7 d’aquesta Resolució.

Des de l’APdC estarem ben atentes per informar degudament de les novetats que el Generalitat preveu anunciar durant les properes setmanes. Així, a partir del 21 de juny les mesures que caldrà seguir en funció de cada centre de formació de dansa i de cada alumnat són les següents:

Ensenyament reglat

Els ensenyaments de règim especial reglats poden recuperar la plena presencialitat.

Escoles de dansa autoritzades

Des de fa setmanes les escoles de música i de dansa autoritzades pel Departament d’Educació han d’adoptar mesures per reduir l’assistència presencial dels seus alumnes. Podeu consultar el pla sectorial amb les mesures que cal seguir durant el curs 2020/21.

Centres de formació de dansa no autoritzats (infantil, primària, secundària i batxillerat)

Els centres de formació de dansa no autoritzats en les etapes d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat hauran d’adaptar les activitats d’acord amb el document Especificacions sobre el Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per COVID-19 en relació amb les activitats extraescolars i les colònies i sortides escolars o d’acord amb el que estableix l’apartat 9.5 d’aquesta Resolució.

Classes de dansa per a adults

En l’àmbit de l’esport, les activitats grupals en espais interiors que acreditin ventilació adequada podran tenir un aforament màxim del 70%. En aquest sentit, Protecció Civil ja va confirmar a l’APdC que les classes de dansa per a adults s’equiparen a aquest tipus d’activitat física i, per tant, les classes per a adults que ofereixen els centres de formació de dansa no autoritzats es poden dur a terme presencialment, fins a un màxim del 70% de l’aforament amb reforç de ventilació i mascareta. Consultar requisits per la correcta ventilació de l’aula.

manifestacio escoles de dansa
Foto de @ziks.unpolished i @minsyl