Actualitat

El Govern permet les activitats extraescolars en totes les etapes educatives, inclosa secundària i batxillerat

06/03/2021

Avui s’ha publicat la Resolució SLT/612/2021 per la qual es modifiquen algunes de les mesures de contenció de la pandèmia. Entre les novetats que s’aplicaran a partir del dilluns 8 de març destaca la permissió de les activitats extraescolars en totes les etapes educatives; també, per tant, a educació secundària i batxillerat, que fins ara estaven limitades als grups de convivència estable definits per a l’activitat lectiva. Per tant, els centres de formació de dansa no autoritzats podran realitzar les seves classes amb un màxim de sis alumnes per aula en les etapes d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat i aplicant les mesures previstes en el document Especificacions sobre el Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per COVID-19 en relació amb les activitats extraescolars i les colònies i sortides escolars. 

A partir del 8 de març i amb vigència d’una setmana, les mesures que caldrà seguir en funció de cada centre de formació de dansa i de cada alumnat són les següents:

Ensenyament reglat i escoles de dansa autoritzades

Des de fa setmanes els ensenyaments de règim especial reglats i les escoles de música i de dansa autoritzades pel Departament d’Educació han d’adoptar mesures per reduir l’assistència presencial dels seus alumnes. Podeu consultar el pla sectorial amb les mesures que cal seguir durant el curs 2020/21.

Centres de formació de dansa no autoritzats (infantil, primària, secundària i batxillerat)

Els centres de formació de dansa no autoritzats podran realitzar activitats amb fins a un màxim de sis alumnes per aula en les etapes d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat d’acord amb el document Especificacions sobre el Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per COVID-19 en relació amb les activitats extraescolars i les colònies i sortides escolars. Només els centres que organitzen activitats extraescolars mantenint els grups estables escolars o part d’aquests poden desenvolupar les activitats amb més de sis alumnes per aula, sempre que no hi participin alumnes d’altres grups estables.

Classes de dansa per a adults

Des de l’1 de març, en l’àmbit de l’esport s’amplia l’aforament de les activitats grupals en espais interiors que acreditin ventilació adequada. Així doncs, s’aixeca la limitació de grups de 6 persones i es permet un aforament màxim del 30%. En aquest sentit, Protecció Civil ja va confirmar a l’APdC que les classes de dansa per a adults s’equiparen a aquest tipus d’activitat física i, per tant, les classes per a adults que ofereixen els centres de formació de dansa no autoritzats es poden dur a terme presencialment, fins a un màxim del 30% de l’aforament amb reforç de ventilació i mascareta. Consultar requisits per la correcta ventilació de l’aula.