Actualitat

Gelabert Azzopardi inaugura la participació espanyola a la ciutat eslovena de Maribor, Capital Europea de la Cultura

01/03/2012

La companyia de dansa Gelabert Azzopardi serà l’encarregada de donar el tret de sortida a la participació espanyola a l’Any de la Capital Europea de la Cultura a la ciutat eslovena de Maribor. L’actuació, que tindrà lloc dissabte 3 de març al vespre al National Theatre of Maribor, comptarà amb la presència de Vicenç Villatoro, director de l’Institut Ramon Llull, institució que dóna suport a aquest esdeveniment.

Gelabert-Azzopardi presentarà l’espectacle La muntanya al teu voltant, estrenada a Barcelona en el marc del Festival Grec 2011. Es tracta d’una exploració sobre la relació entre l’individu i la col·lectivitat amb referències a la cultura tradicional catalana en la qual han treballat plegats alguns dels noms més destacats del panorama artístic català: des de la mateixa companyia Gelabert-Azzopardi fins a l’artista plàstic Perejaume o els compositors Borja Ramos i Carles Santos. Cesc Gelabert i vuit ballarins protagonitzen un espectacle amb dotze membres de diferents colles sardanistes.

En paraules del propi Gelabert “La muntanya al teu voltant és un espectacle que gira, essencialment, entorn d’un dels misteris que més em fascina com a ballarí i coreògraf: la presència del ballarí i la seva relació amb la coreografia i el col·lectiu. Així com un arbre és quelcom individual o part d’un bosc, la presència és quelcom personal o el resultat d’una interrelació amb els altres. De la mateixa manera, el muntatge inclou referències a la cultura tradicional catalana, i al mateix temps sorgeix de les relacions úniques i singulars amb cadascun dels ballarins”.
http://www.youtube.com/watch?v=fa-6SK2ro-U&feature=related