Actualitat

Gala de Dansa solidària – Dia Internacional de la Dansa

06/04/2015

Dansa Solidària és un projecte de dansa nascut a l’Institut del Teatre. És una proposta de llarg recorregut que el 29 d’abril a les 20.30h, Dia Internacional de la Dansa, estrenen al Mercat de les Flors, i que vol contribuir, des de la dansa, a ajudar els sectors més desfavorits de la nostra societat, a la millora de la qualitat de vida d’aquells que més ho necessiten.

Dansa Solidària presenta un espectacle coreogràfic, els guanys del qual es destinaran a una causa solidària pactada i decidida amb l’ajuntament del municipi on s’actuï. En aquest cas, la taquilla que es generi en la funció que es farà al Mercat de les Flors es destinarà a un projecte solidari que relacioni dansa i societat, que serà triat per convocatòria, amb la col·laboració de l’Associació de Professionals de la Dansa. Veure convocatòria.

L’espectacle el realitzen els alumnes de dansa de l’Institut del Teatre: de l’Escola d’Ensenyament Secundari i Artístic/Conservatori Professional de Dansa (EESA/CPD), del Conservatori Superior de Dansa (CSD), i la jove companyia IT Dansa. Els tècnics són alumnes de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE) de l’Institut del Teatre.

L’espectacle consisteix en diferents propostes de tallers coreogràfics realitzats per  les dues escoles de dansa que integren els estils que s’estudien a l’Institut del Teatre: clàssic, contemporani i espanyol. Propostes, unes més acadèmiques i d’altres més agosarades, però amb un alt nivell d’exigència i de qualitat fruit del treball dels diferents cursos dels conservatoris de l’Institut.

Dansa Solidària conclou amb Minus 16, d’Ohad Naharin, ballat per IT Dansa Jove Companyia de l’Institut del Teatre. Aquesta coreografia transcorre ràpidament per diversos estats d’ànim, de l’alegria a l’abatiment, de la intimitat a la diversió en grup. La peça provoca una especial relació entre ballarí i espectador, fent que esdevingui especialment propera i única cada vegada que s’interpreta.

Més informació