Actualitat

Francesc Casadesús, director del Mercat de les Flors – Centre de les Arts del Moviment, Premi Nacional de Dansa

25/10/2008

El director del Mercat de les Flors – Centre de les Arts del Moviment, Francesc Casadesús, ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Dansa  que atorga el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

El motiu de donar a Casadesús aquest premi, integrat en els Premis Nacionals de Cultura, és ‘per la renovació, visibilitat i projecció que ha donat al Mercat de les Flors esdevenint en molt poc temps l’espai de referència en l’àmbit de la dansa i les arts del moviment’.

Coreògraf, ballarí i, des de fa 15 anys, gestor cultural, Francesc Casadesús va estudiar dansa a l’Institut del Teatre de Barcelona, on també va ser professor, i a la School for New Development d’Amsterdam. Ha treballat amb grups com Sèmola Teatre, Zotal, Esteve Grasset o Iago Pericot.

Els Premis Nacionals de Cultura, dotats cadascun amb 18.030 euros, van ser instituïts pel Govern l’any 1982 i són continuadors dels que la Generalitat va patrocinar entre 1932 i 1938. D’acord amb el que estableix el decret 72/1995, de 7 de març, es concedeixen anualment a persones o entitats per les aportacions o activitats més rellevants en cadascun dels respectius àmbits culturals, desenvolupades durant l’any anterior. L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el pròxim 25 d’octubre al Teatre Kursaal de Manresa.

Enguany, el jurat dels premis està presidit pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, que assisteix a les reunions amb veu però sense vot, i està format per la historiadora i professora de la Universitat Rovira i Virgili, Montserrat Duch; el periodista científic i director del programa El medi ambient de TV3, Xavier Duran; el dissenyador gràfic Anton Granero; el comissari d’exposicions i realitzador de televisió Andrés Hispano; el crític i activista de circ Jordi Jané; l’editora de Vilaweb, Assumpció Maresma; la directora del Festival de Músiques del Món de Barcelona, Maricarmen Palma; la directora del Centre d’Art La Panera, de Lleida, Glòria Picazo; el president d’Òmnium Cultural, Jordi Porta; el periodista i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona Lluís Reales; l’agent literària Anna Soler-Pont; la directora del Teatre L’Escorxador de Lleida, Margarida Troguet, i el cap de Cultura del diari El Punt, Jaume Vidal.