Formació

Somática de la imaginación. Circula 2021

Formació APdC
Formació Universitària, Postgraus i Masters

El 11 de Novembre del 2021

c/ Neopàtria 54, Barcelona

d'11 a 14h

08 de Novembre del 2021

10€

Gratuït

Tots els Nivells

APdC

SAT

Verónica Garzón y Begoña Quiñones

https://circuladanza.wordpress.com/en-barcelona/

projectes@dansacat.org

Amb l'objectiu d'acostar-nos críticament a la nostra pràctica corporal personal, observarem de prop com i de quina manera percebem el nostre moviment i el d'altres, i quin és el significat i implicacions de les nostres "manera de veure" (nivells d'atenció). D'altra banda, indagarem en com les imatges i la imaginació afecten el nostre moviment, en definitiva, què és el que fa a / amb la nostra dansa.

Observar i observar-nos mentre veiem moviment és una de les pràctiques contemporànies més usades per compondre. En aquest taller volem obrir qüestions relacionades amb la projecció de la imatge d'un mateix i de el moviment a través d'una batedora de pautes en què, estimulant activament l'atenció, cada participant podrà reconèixer esdeveniments corporis relacionats amb els Ulls, el Gest, la sensorialitat, i el sentit de l'espai i de el temps.

Part dels nostres interessos en aquest taller estan inspirats en el Butoh, les anomenades "Releasing techniques" (tècniques funcionals d'alliberament-eficiència), el Single Image Score de Lisa Nelson i les diferents pràctiques performatives i somàtiques que proposen diferents formes d'usar imatges i l'imaginari.

Focalitzarem en un tema o pràctica concreta basada en aquests interessos, on treballarem amb les diferents potencialitats que la mateixa pràctica ofereix, i desenvoluparem alternatives corporals a les usuals per mitjà de retroalimentació activa entre els participants en un procés obert i fluctuant. Per a això, prepararem el cos de manera que pugui explorar i investigar creativament amb imatges a nivell sensorial i cinestèsic.

Aquesta proposta s'ha anat desenvolupant des de 2016 arran de l'estudi de Tesi titulat "Embodying images: una exploració movement and perception in Imagery-based dance practice on the example of Butoh".