Formació

Shared Levitation Partnering Workshop amb Marion Sparber i Alan Fuentes Guerra

Cursos intensius o de curta durada

Del 13 al 14 de Maig del 2023

Sonnenallee 136, 12059 Berlin

10:00 - 15:00

13 de Maig del 2023

120€

108 €

Nivell Avançat

Marion Sparber y Alan Fuentes Guerra

Freezone, Carrer de Santander, 31, 08020 Barcelona

Marion Sparber y Alan Fuentes Guerra

http://https://www.marionsparber.com/shared-levitation-about

marion_sparber@hotmail.com

+491781341626

Taller de Partnering Shared Levitation amb Marion Sparber i Alan Fuentes Guerra

Idioma d'ensenyament: espanyol i anglès

Aquest taller està obert a
- artistes de la dansa i el moviment
- artistes d'àmbits performatius
- artistes del moviment amb formació en acrobàcia, arts marcials, acroioga, hand to hand i contact-improvisació.
- estudiants d'últim curs d'aquestes pràctiques
- ballarins socials experimentats (Salsa, Tango, etc)
___________________________
DATA / LLOC
Dissabte 13 i diumenge 14.05. de 10.00 a 15.00 (amb una pausa breu)
Possibilitat d´un sol dia a FREEZONE, Carrer de Santander, 31, 08020 Barcelona
___________________________
HORARI
09:30 AM Estudi obert per escalfament personal
10 AM - 12:45 PM
-> Part 1:
Part tècnica amb escalfament, exercicis, jocs i diagonals
DESCANS
12:45 PM - 1 PM
->Part 2
13H - 15H
Material fix de partnering / Repertori
___________________________
PREU
Preu aviat pagament fins el 30.04.: 120,- € per tot el cap de setmana després del 30.04: 135,- €.
Preu aviat pagament només 1 dia: 65,- €.
1 dia després del 30.04: 70,- €.
¡! Els estudiants de Fre3bodies i Varium tenen un descompte del 10%!
___________________________
INSCRIPCIÓ:
marion_sparber@hotmail.com

PLACES LIMITADES

DESCRIPCIÓ TALLER
Comencem la classe obrint els nostres canals de consciència i connectem amb el nostre company manipulant, provant i especulant amb la seva estructura i pes. Un enfocament especial en aquesta fase és l'ús de tot el nostre cos fent la tasca, no només limitant-nos a les mans i els braços. En aquesta primera part, l'ús del joc ens permet connectar amb el nostre costat instintiu i primitiu, sintonitzant amb un flux natural compartit de la respiració. El nostre objectiu és estar desperts i presents, així com comprometre'ns amb tot el cos, connectar amb nosaltres mateixos, amb l'espai, amb el company i amb tots els companys dins l'espai. Al llarg de les sessions desenvoluparem la confiança i la consciència, així com la tècnica i la força que ens permetran comprendre millor el ball en parella.
Amb l'ajuda d'exercicis en diferents constel·lacions, canviant cada vegada i adaptant-nos a una nova parella i univers - escoltem, seguim i dirigim el moviment com un organisme que funciona a través de l'espai. Ens preparem per saltar, creuar, empènyer, llençar, esquivar, abraçar i suspendre'ns mútuament.
A la classe de Levitació Compartida, ens agrada centrar-nos en una forma orgànica de formar parella, basada en principis d'acció/reacció inspirats en el Contact Improvisació, els estils de lluita, la dansa acrobàtica, l'acro-ioga, així com en balls socials com la salsa i el tango. Ens agrada accedir al moviment des d´una perspectiva de connexió més profunda i intentem evitar l´hàbit superficial de copiar formes. Al seu lloc, motivem cada parella perquè trobi una manera única de comunicar-se amb el company i busqui solucions individuals i variacions del material.
Un altre aspecte important de la nostra classe és el canvi constant del nivell d'activitat dels dos rols. Aprenem quanta resistència, potència i direcció es necessita per assolir junts el nostre màxim investigant amb les eines donades.
Dediquem la primera part del taller a aquests aspectes tècnics, així com a jocs, i finalment a la segona part del taller aprendrem material fix de parella. Les coreografies que aprendran els participants són extractes del nostre duo "Porzellan-Haus" i "Ohne Zwei".
Cada parella serà entrenada per nosaltres a l'execució tècnica del material així com a la part creativa de la seva interpretació personal. Aquest taller està pensat per ajudar ballarins experimentats en el seu procés com a ballarins, així com en la creació de coreografies en parella. El seu objectiu és inspirar a utilitzar el ball en parella com a eina de comunicació a classe ia l'escenari.
El ball en parella com a feedback directe
Ballant amb una o més parelles, aprenem molt sobre nosaltres mateixos. Igual que a la feina de sòl, rebem el feedback directe immediatament, però al ball en parella prové d'una persona viva. Ens enfrontem a un altre cos, una altra ment, altres emocions, un altre rerefons, una altra experiència, i podem fer-nos nombroses preguntes mentre treballem amb un company:

Som clars amb els nostres impulsos, adreces i motivacions?
Podem deixar enrere les pors i els problemes de confiança?
Les persones poden suportar tot el nostre pes, i poden confiar que rebem el seu?
Com negociem en els moments en què els elements no funcionen i hi creixem?
És constructiva la nostra manera de comunicar-nos amb l'interlocutor i estem oberts a la seva visió?
Podem assolir l'objectiu d'entendre'ns, recolzar-nos i treballar plegats i reconèixer que hem de treballar en equip en comptes de culpar l'altre?
Aquestes preguntes viatgen constantment amb nosaltres quan ens trobem amb gent i ensenyem, ballem junts i coreografim, a més de compartir un espai comú.
més informació: https://www.marionsparber.com/shared-levitation-about

SOBRE ELS PROFESSORS:
Marion Sparber
Originària de Tirol del Sud, Itàlia, Marion va rebre la seva formació en dansa a Varium i l'Escola Iwanson. Des del 2014, Marion ha rebut finançament com a coreògrafa de Tirol del Sud i Alemanya per crear i desenvolupar el seu propi treball. Moltes de les coreografies de Marion són una connexió lúdica de dansa molt física, teatre-dansa, música en directe, videoinstal·lacions de Projeto Solo i projeccions fotogràfiques d'Elli Stelzer. La seva nova peça Stilles Ich, coreografiada per a la companyia de dansa Volkstheater Rostock (Alemanya), es va estrenar el desembre de 2022 i és el seu primer treball per a un teatre estatal.
El seu treball a l'escena independent s'ha representat a diversos teatres i festivals internacionals d'Europa, Amèrica del Sud i Amèrica del Nord, així com a Àsia. Marion ha col·laborat com a ballarina amb coreògrafs i companyies com Francisco Córdova, Stella Zannou, Sonia Rodríguez i Adn-Dialect. Com a professora, ha treballat internacionalment a diverses escoles, companyies de dansa i festivals, com Deltebre dansa, B12 Festival, Tanzcompagnie Rostock, Tanz Bielefeld, Tanzcompagnie Braunschweig, Of curious nature, Circuit-est, Atles festival, PERA GAU, Riga on, Terres en dansa, Iwanson, Camp In, EPDM, La Pedrera, Vim Vigor, The Playground NY, Diavolo Company LA, Performact, Marameu, Sozo, Tanzfaktur Köln, Tanzhaus Zürich, Profitraining a les següents ciutats: Basilea, Leipzig, Friburg, Munic, Hamburg i Lucerna, OCDP, Goa Contact Festival, Play Practice Artist Residency, Cyrculacje Festiwal, Sfera Ruchu, Academy Dancer Rússia, La Macchine, Nòmada i Descalzinha dansa.
Les seves peces "The Ripe and ruin", "Die Vergänglichkeit der Gänseblümchen", "Stilles Ich", "No, woman, no cry... but when they do?", "Big Boys don t cry, but when they do?" ", "Equinox", "Seelengrund", "Radix", "Shell Shock", "Nefelibata", "Acacia confusA", "Ohne Zwei", "Porzellan-Haus", "Eight" i "Impromptu" han estat representades en diversos teatres i festivals internacionals. Juntament amb Alan Fuentes Guerra va crear la Plataforma "Levitació Compartida" el 2017. En el marc de la plataforma es van crear diverses peces per a diverses escoles i companyies de dansa: "casa de porcellana", "més aire quines paraules", "Kopfkino i Aftermath i junts van fer classes en més de 80 Shared Levitation Partnering Workshops organitzats per companyies de dansa internacionals, festivals, centres professionals i dance-educations.
Pàgina web: https://www.marionsparber.com/

Alan Fuentes Guerra
El coreògraf, ballarí i mestre mexicà es va formar en dansa a l'Acadèmia Sead Salzburg, Àustria, al programa de postgrau Bodhi Project ia l'EPDM de Mazatlán, Mèxic, amb una Llicenciatura en Dansa Contemporània. Des del 2017, Alan viu a Berlín i investiga sobre improvisació i teatre, amb una forta connexió entre la dansa física i el moviment. Després de graduar-se, va adquirir experiència escènica amb diversos coreògrafs i companyies, com Karolin Stächele, Marion Sparber, Ralf Jarochinsky, Christine Gouzelis, Sita Ostheimer, Etienne Gilloteau, Stephanie Felber, Cecília Lugo, Francisco Córdova i Miguel Mancillas. Com a coreògraf, Alan ha creat diverses peces en solitari i en col·laboració amb Marion Sparber, amb actuacions a diversos festivals i sales d'Europa, Àsia i Amèrica. Va ser guardonat amb la beca Distanzen-Solo el 2020 per la seva investigació sobre la peça "The far out people". Alan ha impartit la seva classe contemporània espaicontinu i juntament amb Marion Shared Levitation Partnering a diverses companyies, escoles i festivals de tot el món, incloent B12 festival, Deltebre dansa, Marameu, Cyrkulacje Festival, Rozbark a Motion, Iwanson, Camp In, EPDM, La Pedrera, Diavolo Company LA, Performact, Sozo, Tanzfaktur Köln, Profitraining a les següents ciutats: Basilea i Friburg, Goa Contact Festival, Play Practice Artist Residency, Sfera Ruchu, Nòmada Festival, Descalzinha dansa, Trobades Mutants i Tanzcompagniesto

més informació a l'esdeveniment de fb: https://www.facebook.com/events/1249706542640774

foto: Tanya Mod