Formació

SENTIR I BALLAR. Bases de la Dansa

Cursos intensius o de curta durada

Del 26 al 28 de Juliol del 2024

c/ església 1, l'Alzina, la Noguera (entre Ponts i Guissona)

Tot el dia / mireu programa

22 de Juliol del 2024

210€

190 €

Tots els Nivells

tragantDansa / tragantCamp

tragantCamp

Olga Tragant

https://tragantdansa.com/contents/sentir-i-ballar-bases-de-la-dansa/

info@tragantdansa.com

666285715

sobre el curs

En aquesta estada introduirem la dansa des de diversos eixos que es complementen: la consciència sensorial, els principis bàsics del moviment i el moviment creatiu. Serà una estada per gaudir del cos i de la dansa millorant el nostre ús del cos i ampliant les possibilitats de moviment des del plaer de moure’ns i de ballar.

Consciència sensorial. Coneixement des de l’auto-consciència i l’ anatomia vivencial del propi cos. Treballarem a partir d’accions simples, el contacte, seqüències i exploracions del moviment. Aprofundirem en la percepció del cos i del moviment descobrint noves maneres d’organitzar el moviment, la postura, la respiració, el to muscular, etc. Com podem estar amb més eficiència i calma i tenir un cos més i més disponible.

Principis bàsics del moviment i la dansa. Coordinacions bàsiques que implicaran el treball de pes/gravetat, l´eix i el fora d’eix, les direccions, etc. Introduirem el vocabulari bàsic de la dansa contemporània: desplaçaments, salts, espirals, balanceigs, lliscades i rodades, caigudes/descens.

Introducció al moviment creatiu. Introduirem diverses eines i recursos a nivell creatiu estimulant la imaginació i potenciant la nostra capacitat de creació i d’expressió a través del cos i el moviment. Treballarem a partir d’algunes propostes que juguen amb la relació entre: cos – moviment i espai, entre cos -moviment i temps, les qualitats del moviment (energia/pes/força), i la nostra atenció.

Combinarem el treball individual, en parelles, en petits grups i de tot el grup. En aquesta estada treballarem prioritàriament dins la sala i farem alguna sortida de treball a l´exterior, en l’entorn de la natural si el temps ens ho permet.

Dirigit a tota persona amb curiositat i motivació per la dansa, amb ganes d´ampliar les seves possibilitats de moviment i despertar el seu potencial creatiu.

principiants i aquells ja iniciats que vulguin millorar en els fonaments de la dansa.