Formació

Resonance: Jornades de dansa, pensament i investigació (juliol 2024)

Cursos intensius o de curta durada

Del 03 al 05 de Juliol del 2024

Telègraf, 67, Barcelona

3, 4 i 5 de juliol, de 10 a 15 h.

02 de Juliol del 2024

150€

150

Tots els Nivells

nunArt Creacions

nunArt Guinardó

Alberto Cissello, Laura Vilar, Josefina Zuain

https://festival.nunartbcn.com/ca

nunart.creacions@gmail.com

Resonance és un espai de recerca i trobada dins de la programació de nunArt on prenem el temps d'entrar en contacte i explorar temporalitats, maneres d'escoltar-nos i compartir els nostres processos. Aquestes jornades estan pensades per practicar i inventar maneres de pensar (ballar, sentir, percebre, documentar dansa) junts.

En aquesta edició volem revisar els processos que emergeixen durant, en, davant del que anomenem feedback. Com són els processos de devolució, recepció o articulació a través del moviment, escriptura o conversa i els seus tons? És la idea de feedback suficient per pensar les arquitectures de les nostres trobades de feina? Com opera el procés de traducció en aquest espai entre? Què és allò que a partir del contacte (in)corporem? Des d'una perspectiva ecosomàtica, que és relacional, el feedback és el moviment instauratiu?

Per a aquesta edició del Resonance volem entrar a tocar-(nos) a través de les pràctiques per poder detectar-pensar-ballar si cal la trobada entre diferents textures, tons, formes per seguir expandint-aprofundint. Aquestes jornades de treball les pensem com un temps per revisar col·lectivament com aquesta hapticitat activa un flux d'informació inevitable que sovint desplaça la pròpia investigació.

Aquestes jornades van dirigides a tota persona que desde la pràctica vulgui posar en comú, compartir i generar investigació i coneixement des dels paràmetres del moviment i el procés creatiu posant el cos al centre. També a tota persona interessada a acostar-se i reflexionar, sentir o escoltar sobre el cos en moviment.

Per aquesta edició convidem a contenir i facilitar a:

Alberto Cissello (IT/AT) és un artista de la dansa que viu actualment a Viena. Entre les seves col·laboracions més recents com a intèrpret es troben obres de les coreògrafes Eva-Maria Schaller, Daphna Horenczyk i Cielaroque/Helene Weinzierl, les actuacions de les quals es van presentar en diferents festivals com ImPulsTanz, WUK performing arts i Sommerszene Salzburg, entre d'altres. Juntament amb Martina De Dominicis, va cofundar el duet artístic debocs, portant el seu treball de gira a llocs com el Zagreb Dance Center (HR), BASE Milano (IT), Theatre im Ballsaal (DE) i el tanz_house festival Salzburg 2020. (AT). Com a artista docent convidat, Alberto ha estat convidat a realitzar tallers i formacions per a institucions internacionals com Tanzquartier Wien, Musik und Kunstuniversität Wien, Divadlo Štúdio Tanca Festival, Festival Spectrum, Universidad Nacional de Heredia a Costa Rica i Play Practice Artistic Residency a Bangalore. Paral·lelament a la seva tasca artística, és co-iniciador de BACKPULVER, una plataforma peer-to-peer per a l'intercanvi de coneixement artístic en l'àmbit de la performance contemporània.

Laura Vilar (ES/AT) és ballarina, creadora, docent i investigadora, actualment vivint a Viena. Doctora en filosofia per la UAB amb una investigació artística a través de la dansa. És membre de l'equip docent del Màster Universitari en Investigació Artística i Disseny, EINA-UAB. Codirigeix nunArt, centre de recerca artística a Barcelona i forma part del departament de Pedagogia de la dansa de l'Institut del Teatre de Barcelona impartint diferents assignatures. Imparteix tallers tant nacionalment com internacionalment. Ha estat coordinadora de la Formació Professional de l'escola de dansa Àrea (2017-2021). Com a ballarina ha treballat en diferents companyies destacant Compagnie Taffanel (2003-2010) i Companyia Cobosmika (2006-2013), amb qui va treballar internacionalment amb la companyia de Russell Maliphant. En els darrers anys ha presentat les creacions Sanjiao, (2018), Voyager (2019) i Temptatives de (des)aparició (2021-2022). Actualment és directora artística del projecte Schule'24 d'Im_flieger, Viena

Josefina Zuain (AR/IT) és ballarina, escriptora i historiadora de l'art. Ha estudiat tècniques modernes (Tècnica Humphrey), composició i improvisació des de les tècniques somàtiques (Feldenkrais, Eutonia), estirament i ballet per biomecànica (Técnica Gurquel), entre d'altres. S'ha format a Twerk i tècniques Sexy Style, bounce i Heels a Madrid, Salamanca, Roma i altres ciutats. Actualment desenvolupa la seva investigació de doctorat a la Universitat de Salamanca al voltant del Twerk, des d'una perspectiva que indaga els arguments que justifiquen la persecució de certes maneres de dansar. Ha creat i dirigeix dues plataformes de producció de continguts especialitzats en dansa(es): 2DA A Papel EDITORA i cuadernosdedanza.com.ar ISSN22508708.