Formació

PRÀCTIQUES ENTORN EL COS I LA CREACIÓ amb Èlia Genís

Cursos mensuals, trimestrals i anuals

Del 07 d'Octubre al 16 de Decembre del 2021

Carrer Sepúlveda 85, baixos dreta, Barcelona

Tots els dijous de 18.30h a 20h

16 de Decembre del 2021

88€

79

Nivell Intermedi

Urska Sekirnik

La Visiva

Èlia Genís

http://www.lavisiva.org/uncategorized/cos-disponible-amb-lelia-genis/

info@lavisiva.org

PRÀCTIQUES ENTORN EL COS I LA CREACIÓ amb Èlia Genís

(Nivell intermig)

Del 7 d’octubre al 16 de desembre (11 sessions).Tots els dijous de 18.30h a 20h

Preu: Curs sencer: 88€ / classe solta: 12 eur

10% descompte socis APDC i APCC i alumnes del CSD

+Info i inscripcions: info@lavisiva.org

** Durant les classes es garantiran les mesures de seguretat i higiene. Per aquesta raó, l’aforament serà limitat.

*** En cas de que les classes no es podràn fer presencialment a causa de les restriccions en relació amb la Covid-19, la continuitat del curs es garantirà amb classes online.

Energia– Organització – Alineació – Consciència

Proposo un context on practicar els elements que per a mi són importants i invisibles en qualsevol llenguatge tècnic de moviment, i els quals ens ajuden a accedir-hi des de la qualitat, la coherència i el plaer. Aquests per a mi són l’energia, la respiració, alineació i organització dels diferents sistemes del nostre organisme, els quals estudiarem i explorarem a través de pràctiques que estimulen la consciència del moviment i ens permeten expandir els nostres límits des d’un lloc gentil i d’eficiència. Ens basarem sobre el coneixement de les pràctiques somàtiques, especialment del Mètode Feldenkrais com a vehicle per estudiar i practicar els principis o mecàniques de moviment, posant la visió i la atenció en la informació que existeix en tot el que passa interiorment abans de que el moviment es faci visible. La meva intenció és guiar a través de diferents pràctiques energètiques i somàtiques a aprendre la tècnica des de dins, re connectant amb la intuïció, la intel·ligència orgànica i somàtica que posseïm de forma innata. Les classes s’organitzaran amb una primera part d’activació de l’energia i respiració per generar un estat de disponibilitat i presència, posant atenció a l’alineació del nostre eix central, la columna vertebral, treball inspirat sobre la pràctica del katsugen Undo i el Keep Moving Method. Seguidament posarem atenció a diferents relacions anatòmiques que ens obriran noves possibilitats de moviment, ampliant el seu rang i qualitat. Integrarem tot allò après durant la sessió a través d’improvisacions i jocs, amb senzilles seqüències coreogràfiques que ens permetran ordenar la informació, i relacionar-ho amb el diàleg amb els altres, l’espai, i la música. Finalment accedirem a un estat creatiu on poder connectar amb la pròpia originalitat i llenguatge de moviment.

Biografia

Èlia Genís Rodríguez és titulada en Coreografia i Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona. És educadora somàtica i professora certificada del Mètode Feldenkrais, ampliant la seva formació en aquesta línia a través de Body Mind Centering. El seu interès es desenvolupa cap a una investigació de la pràctiques somàtiques aplicades en el camp de les arts escèniques i del moviment. És dansa terapeuta, interessada en els processos psicofísics de la persona. S’inicia en la dansa clàssica formada per la Royal Academy of Ballet, però des de molt jove amplia el concepte de dansa cap una mirada més performativa, on la dansa, el teatre i les arts conflueixen orientant el seu interès cap a la creació contemporània. S’introdueix en l’àmbit de la performance de la mà de la coreògrafa Mercedes Boronat amb qui col.labora durant més de vint anys com a ballarina en diversos dels seus espectacles escènics així com en diferents propostes pedagògiques a partir de les quals divulga la seva metodologia per actors i ballarins, així com projectes socials i comunitaris com El cos respira, projecte impulsat per la Fundació La Caixa. Aquest contacte crea una forma personal d’abordar l’escena fent que la creació en acció, la improvisació i la composició instantània siguin les seves principals eines de treball. També ha col.laborat com a ballarina amb Sabine Dahrendorf, Aimar Galí, Pietro Marullo, Montse Roig, Pau Aran, Lipi Hernández, Javier Guerrero, Irene García La Quebrá, Magdalena Garzón, Raquel Klein entre d’altres.