Formació

PRÀCTIQUES ENTORN EL COS I LA CREACIÓ AMB ÈLIA GENÍS - grup dilluns

Cursos mensuals, trimestrals i anuals

Del 08 d'Abril al 17 de Juny del 2024

Carrer Sepúlveda 85, baixos dreta, Barcelona

Tots els dilluns de 18h a 19:30h

17 de Juny del 2024

88€

79

Nivell Intermedi

La Visiva

La Visiva

Èlia Genís

https://www.lavisiva.org/cursos/practiques-entorn-el-cos-i-la-creacio-grup-dilluns

info@lavisiva.org

NOVES DATES:
Del: 08/04/2024 al 17/06/2024
Tots els dilluns de 18h a 19.30h
Curs sencer (11 sessions): 88 € / Mig curs (5 sessions): 50 € / Classe solta: 12 €
10% descompte socis APDC i APCC i alumnes del CSD
Inscripcions: info@lavisiva.org

Energia– organització – alineació – consciència

Proposo un context en què practicar els elements que per a mi són importants i invisibles en qualsevol llenguatge de moviment, i els quals ens ajuden a accedir-hi des de la qualitat, la consciència, la coherència i el plaer. Aquests per a mi són l'energia, la respiració, alineació i organització dels diferents sistemes del nostre organisme, els quals estudiarem i explorarem a través de pràctiques que estimulen la consciència del moviment i ens permeten expandir els nostres límits des d'un lloc gentil i d'eficiència. Ens basarem sobre el coneixement de les pràctiques somàtiques, especialment del mètode feldenkrais com a vehicle per estudiar i practicar els principis o mecàniques de moviment, posant la visió i l'atenció en la informació que existeix en tot el que passa interiorment abans que el moviment es faci visible.

La meva intenció és guiar a través de diferents pràctiques energètiques i somàtiques a aprendre la tècnica des de dins, reconnectant amb la intuïció, la intel·ligència orgànica i somàtica que posseïm de forma innata. A través d'un treball de percepció posarem atenció a diferents relacions anatòmiques que ens obriran noves possibilitats de moviment, ampliant el seu rang i qualitat des de l'eficiència.

Activarem l'energia permetent que la respiració actuï de forma espontània, generant un estat d'obertura i disponibilitat pel moviment. Posarem atenció a l'alineació i coordinació del nostre eix central, la columna vertebral, i a totes les parts del cos que permetin obrir-nos el moviment en múltiples direccions.

El final de la sessió posarem els elements explorats el llarg de la sessió el servei de la creació. Entrarem en dinàmica per entregar-nos l'imprevist, prendre decisions creatives en acció, assumint l'error com a possibilitat. Crearem un espai en blanc per fer una immersió i practicar la presència, l'escolta i el diàleg amb els altres, l'espai i la música a través del moviment.

BIOGRAFIA
ÈLIA GENÍS RODRÍGUEZ
Titulada pel grau superior en Coreografia i Interpretació per l'Instiut del Teatre de Barcelona. Investigadora de pràctiques somàtiques aplicades a les arts escèniques, certificada en el Mètode Feldenkrais i en formació de Body Mind Centering, dansa moviment terapeuta, aplicant la dansa per l'acció social. Especialitzada en creació en temps real i formada com a professora de keep Moving Method, metodologia creada per Mercedes Boronat.

La meva experiència amb diferents artistes i coreògrafs m'aproximen a l'escena contemporània des de diferents llenguatges, del més aviat formal a d'altres més aviat performatius o instal.latius. En l'àmbit pedagògic treballa des del camp de l'educació somàtica i els processos creatius, aportant aquest coneixement en l'àmbit formal i no formal de l'educació en arts escèniques.

Crec en els valors inherents el moviment i la dansa, per això creo un pont perquè aquests puguin ser accessibles a la societat en general a través de projectes socials i comunitaris.