Formació

Partnering amb Clémentine i Lisard

Cursos intensius o de curta durada

El 02 de Decembre del 2023

Carrer del Telègraf, 67, 08041, Barcelona

2 de desembre, dissabte, de 10 a 13 h

01 de Decembre del 2023

35€

35 €

Intermig i Avançat

nunArt Creacions

nunArt Guinardó

Clémentine Télésfort i Lisard Tranis

https://guinardo.nunartbcn.com

El taller està adreçat a persones de totes les disciplines interessades a ampliar el seu coneixement de partnering i refinar la seva capacitat de connexió i escolta.

Convidem els participants a investigar quatre aspectes principals que considerem essencials en la nostra pràctica com a artistes: la sensibilitat, el control, la disponibilitat i l'adaptació creativa.

La classe abordarà: l'eficiència del moviment, la precisió de lectura de les qualitats de la nostra parella i trobar l'equilibri entre les intencions i resolucions de la nostra exploració compartida en moviment. Oferirem una àmplia gamma d'eines que ajudin a aprofundir en la comprensió dels principals conceptes utilitzats en el treball de partnering, com ara: compartir i transferir pes, generar i utilitzar l'impuls, fer front als canvis de direcció, velocitat i altura, economitzar l'energia i diferenciar-la de la força, buscant l'eficiència, cultivant la confiança i la seguretat en rols compartits i equilibrats.

Tenim ganes de compartir eines que permetin als participants investigar el seu propi moviment original i desafiar la seva pràctica més enllà de restriccions tècniques. Ens interessa cultivar la qualitat de les relacions que conreem amb nosaltres mateixos i amb els altres, desenvolupant un cos sensible i reactiu que pugui alliberar la nostra imaginació i donar suport al nostre estat performatiu.

Clémentine Telesfort (FR) i Lisard Tranis (CAT) són dos artistes de dansa que han treballat junts des del 2017 amb diferents companyies com Guy Nader & Maria Campos i Lali Ayguadé entre d'altres.

Al llarg dels anys, han cultivat un llenguatge comú que els va portar a iniciar el seu propi camí artístic com a coreògrafs col·laboradors. Tots dos van formar part de la companyia de postgrau VERVE de la Northern School of Contemporary Dance on tots dos van rebre el premi "Outstanding achievement Award" del seu any. Abans, Lisard es va formar a l'Institut del Teatre de Barcelona i Clementine a TrinityLaban Conservatoire of Music and Dance de Londres. Des d'aleshores, cadascun ha continuat treballant amb coreògrafs internacionals com a intèrprets, però també col·laborant amb artistes de circ, videògrafs, músics i fotògrafs en projectes i encàrrecs col·laboratius.

Col·laboren artísticament des del 2019 en la investigació i la creació escènica enfocant-se en el moviment i l'expressió corporal com a eina de comunicació. El seu punt de trobada rau en l'interès d'investigar estats corporals que condueixen a l'encarnació d'imatges, personatges i històries. L'imaginari comú que construeixen parteix de la curiositat d'explorar l'atenció com un instrument dramatúrgic, una oda a la presència, que els porta a crear obres on la quotidianitat dona lloc a la poètica del subconscient.