Formació

MSC: Mindfulness i Autocompassió

Cursos mensuals, trimestrals i anuals

Del 02 de Febrer al 23 de Març del 2022

ONLINE, ONLINE

Els dimecres de 19.00 a 22.00 hores i el dissabte 12 de març complet.

26 de Gener del 2022

360€

330

Tots els Nivells

Amaia Pardo Pérez

ONLINE A TRAVÉS DE ZOOM

Amparo Pérez Das

https://www.mettavalencia.com/cursos/msc14/

amaiayogainfo@gmail.com

622350330

SOBRE EL PROGRAMA:

El programa MSC (Mindful Self Compassion) va ser dissenyat pel Dr. Christopher Germer, psicòleg clínic especialitzat en mindfulness, i la Dra.Kristin Neff, investigadora pionera al camp de l'autocompassió (Universitat d'Austin, Texas). Van ser els que van iniciar el camí de la investigació i l'ensenyament de l'autocompassió. MSC és el programa sobre mindfulnes i autocompassió que més suport de recerca té fins ara.

Es tracta d'una experiència particularment intensa i profunda que permet als participants, en major mesura que altres tipus de cursos, comprendre el significat i la importància de fomentar el tracte compassiu cap a un mateix. Incorporar l'autocompassió a les nostres vides ens permet ser amables amb nosaltres mateixos quan fallem o ens sentim inadequats, quan les coses no surten com volem o quan sorgeixen dificultats a la vida. A través de l'autocompassió aprenem a fer callar la nostra veu crítica ia acceptar-nos com som per, des d'aquesta acceptació, poder transformar-nos.

Es tracta d'un curs eminentment experiencial i pràctic en format en línia a través de ZOOM. A cada classe el/la participant té l'oportunitat de parlar sobre els seus progressos sempre que ho desitgi. A través de la tècnica de la indagació la instructora facilita la comprensió i estimula el procés de presa de consciència que porta a integrar els aprenentatges a la vida quotidiana.

La finalitat del programa MSC és ensenyar l'habilitat de l'autocompassió a qualsevol que se'n pugui beneficiar. Us esperem, amb la il·lusió de transmetre-vos aquesta forma de tractar-se a un/a mateix/a, que millora profundament la qualitat de vida de qui la practica.

Per assistir-hi no es requereix experiència prèvia en mindfulness. És un curs obert a tota mena de perfils, especialment a professionals i estudiants de formació professional de la dansa.

PER QUÈ APLICAR-HO A L'ÀMBIT DE LA DANSA?

Les dificultats psicològiques que s'experimenten en aquest tipus de professió habitualment limiten l'evolució i el rendiment a la feina. Aquestes persones es caracteritzen per un perfil psicològic altament perfeccionista i autoexigent. Els estudis mostren com l'entrenament de MSC en ballarins augmenta la seva autocompassió, la salut mental i el benestar general.

QUÈ ÉS MINDFULNESS?

És un estat de la ment en què mantenim l'atenció al moment present amb una actitud d'acceptació i de curiositat. És un estat en què entrenem l'atenció i que ens permet sortir de la manera de fer habitual per entrar en contacte amb la manera ésser, connectant amb la nostra veritable essència.

QUÈ ÉS AUTOCOMPASSIÓ?

Ser autocompassiu/a implica actuar cap a tu de la mateixa manera que ho faries cap a un ésser estimat quan estàs tenint un moment difícil, quan falles, o notes una cosa que no t'agrada de tu.

Una de les nostres habituals maneres d'actuar quan cometem errors o les coses no ens surten com preteníem sol ser ignorar el dolor i continuar acumulant-lo. En lloc d'això, amb l'autocompassió, aprens a consolar-te, donar-te suport i cuidar-te en aquests moments difícils.

Una altra forma habitual de respondre a aquestes circumstàncies és enganxar-nos al malestar i no deixar-lo anar, jutjant-nos i criticant-nos sense pietat per les nostres deficiències. L'autocompassió t'ensenya a mantenir una actitud d'amabilitat i de comprensió quan t'enfrontes als teus errors personals.

OBJECTIUS:

- Deixar de tractar-te amb duresa.

- Manejar les emocions difícils amb facilitat.

- Motivar-te donant-te ànim en comptes de criticar-te.

- Transformar relacions difícils, tant antigues com a noves.

- Arribar a ser el teu millor cuidador/a.

- Incorporar exercicis de mindfulness i d'autocompassió a la vida quotidiana. - Assaborir la vida i cultivar la felicitat.

- Comprendre la teoria i la investigació sobre autocompassió.

BENEFICIS:

- Augmenta la compassió cap a tu.

- Augmenta la compassió cap als altres.

- Augmenta latenció plena.

- Augmenta la satisfacció vital.

- Disminueix la depressió, l'ansietat i l'estrès.

IMPARTIT PER:

AMPARO PÉREZ DAS (professora certificada).

Psicòloga Clínica amb més de 25 anys dexperiència. Ha desenvolupat la seva tasca professional en diverses àrees principalment al sector dels serveis socials. El 2015 funda el centre valencià de mindfulness, Metta Centre València en què exerceix com a directora, psicòloga clínica i instructora de mindfulness.

Així mateix és sòcia titular d'AEMIND (Associació Espanyola de Mindfulness i Compassió) en què és responsable de l'àrea d'Infància i Educació, i és directora-coautora del programa Escoles Conscients. Entre la seva formació en mindfulness i compassió destaquen els protocols:

“Teràpia Cognitiva Basada en Mindfulness” (MBCT), sota la tutela de la Universitat de Bangor (Anglaterra) i Aemind; “Mindfulness i Autocompassió” (MSC), en què és CERTIFIED TEACHER per la University of California San Diego, School of Medicine; "Teràpia Centrada en Compassió" (CFT) amb Paul Gilbert, i "Curs d'Autocompassió per a Institucions Sanitàries" (CAIS), a Center for MSC.

AMAIA PARDO PÉREZ (assistent del programa).

Amaia comença a estudiar ballet als 7 anys i s'ha dedicat professionalment a la dansa i al teatre gran part de la seva vida. Formada en “Coreografia i Interpretació de la Dansa” al Conservatori Superior de Dansa Maria d'Àvila, “Màster de Mindfulness” a Unizar, “Basic Mindfulness Instructor Training” a Quietud, “Ashtanga-Vinyasa Yoga YTT” a Sampoorna Yoga i estudiant a formació de “Teràpia Gestalt” a Institut Integratiu.

Durant alguns anys compagina el seu treball com a professora al Conservatori Professional de Dansa de Burgos amb el seu treball final de Màster de Mindfulness a la Universitat de Saragossa, dedicat a investigar els efectes de l'entrenament en mindfulness i autocompassió en ballarins/es.

Actualment és professora de ioga, meditació i dansa. Les pràctiques que transmet es basen en l'estudi de gairebé tota una vida de diferents disciplines i tradicions, tot extraient allò que va descobrir i continua descobrint.

DATES 2022:

Febrer: 2, 9, 16, 23 Març: 2, 9, 12*, 16, 23

*Retir: horari complet del dissabte 12 de març.

El preu del curs NO inclou el Quadern de treball de mindfulness i autocompassió de Kristin Neff i Christopher Germer, però és necessari per a la realització del curs (21,85 €).

PREU ESTÀNDARD: 360 €

PREU REDUÏT (disponible fins a 26/01/2022): 330€

RESERVA DE PLAÇA (l'import de la reserva es descomptarà del preu total del curs): 80€

IMPORTANT:

1. Per gaudir del preu reduït cal fer l'ingrés de la reserva o de l'import total abans de la data d'expiració de la promoció. La confirmació de la plaça es fa efectiva un cop rebut el comprovant de pagament.

2. Es podran fer facilitats al pagament, però aquest avantatge no s'aplicarà al preu reduït.

RESERVES I DUBTES:

amaiayogainfo@gmail.com

622 350 330

+ INFO:

https://www.mettavalencia.com/cursos/msc14/