Formació

MOVIMENT CONSCIENT - MOVIMENT POÈTIC

Formació Universitària, Postgraus i Masters

Del 27 al 29 de Decembre del 2023

c/ església 1, l'Alzina, la Noguera (entre Ponts i Guissona)

tot el dia / 3 dies

20 de Decembre del 2023

265€

240 €

Tots els Nivells

tragantDansa / tragantCamp

tragantCamp

Paolo Cingolani i Olga Tragant

https://tragantdansa.com/contents/moviment-conscient-moviment-poetic/

info@tragantdansa.com

666285715

SOBRE EL CURS

Amb moltes ganes us presentem aquest curs intensiu que inclou diversos continguts, sent la Composició Instantània – Improvisació al centre del treball.
Amb els diferents continguts d’aquest curs hem buscat un equilibri entre pràctiques que es focalitzen amb la escolta interna, i treballs que es centren en una escolta cap enfora, que s’obren a la relació amb els demés i l’espai.
Els treballs de feldenkrais i Qi Gong utilitzen un tempo pausat que facilita una escolta profunda i conscient i per altre banda la improvisació i la composició instantània reforcen l’espontaneïtat i l’instint resultant en una pràctica ràpida i àgil en la presa de decisions.

Composició Instantània – Improvisació
amb Paolo Cingolani

La composició instantània – improvisació, és una tècnica que integra l’espontaneïtat del moviment amb la consciència de l‟acte creatiu. El curs vol introduir als participants al món del moviment a través d’un treball específic donat de la percepció, la dinàmica i la poesia de l’acció. El mètode proposat se centra, en primer lloc, en el creixement de la confiança en la pròpia intuïció i l’espontaneïtat, per passar després a l’aspecte creatiu de l’acció. Mitjançant la participació del cos i l’observació de la ment, el participant aprendrà a viure el moviment en el flux del moment present.
Les eines i pràctiques utilitzades se centraran en: una percepció ampliada de l’espai i el temps, en l’ús del pes i la gravetat a l’acció, en un augment de la flexibilitat i l’agilitat mental i en una comprensió de la imaginació activa, tècnica i poètica.
Els participants seran conduïts a través d‟un enfocament progressiu que parteix de la simplicitat de l‟acte individual, per arribar a la riquesa d‟una composició grupal instantània. A la sessió del matí ens centrarem en l’aprenentatge d’eines per a la improvisació. I a les tarde, el treball posarà l’enfocament en el desenvolupament artístic i creatiu del treball.

Mètode Feldenkrais. Auto- consciència a través del moviment
amb Olga Tragant

Les sessions d’aquest curs que ens permetran iniciar el dia amb una escolta interna que ens permetrà afinar l’atenció i l’organització del nostre cos en moviment. A través de seqüències progressives de moviments a un ritme pausat, aprendrem a escoltar i sentir què fem i com ho fem, i a poder escollir com ens organitzem i habitem cos i moviment. Aquesta pràctica ens ofereix: noves possibilitats de moviment, millores en la postura i en l’ús del propi cos en accions quotidianes així com en pràctiques esportives i artístiques. Guanyarem en eficiència, riqueza, disponibilitat i agilitat de moviment. En resum en llibertat ¡

Qi Gong
amb Paolo Cingolani

El Qi Gong és una pràctica mil·lenària que millora l’eficàcia, la salut i la força del cos humà mitjançant el principi natural de “mínim esforç per a màxim resultat”. La pràctica que ensenyo és l’antic Qi Gong Taoista, i com a tal pertany plenament entre les formes més conegudes de l’Alquímia Oriental de la Transformació. Les classes inclouen una sèrie d’exercicis que ajuden a conèixer el cos i fer-lo més sensible a l’ús del pes i la gravetat en la dinàmica del moviment. Per les sessions d’aquest curs, que farem al final del dia, el treball de Qi Gong també ens ajudarà a afinar la ment i escoltar en profunditat el nostre interior.

_______________________________________________________________________________

PROFESSOR /A

Paolo Cingolani és un performer amb recorregut internacional especialitzat en l’art de la improvisació i de la composició instantània. El seu treball es fonda en l’ús privilegiat de la intuïció per crear moviment i es caracteritza per una tècnica que harmonitza de manera única la dansa amb l’ús de paraules a l’escenari. Des del 2012, és membre d’Allen’s Line, la companyia de Julyen Hamilton.
Paolo també es dedica a crear esdeveniments amb altres artistes, ballarins, músics i dissenyadors visuals. La seva manera de crear actuacions defineix una clara poètica del temps i l’espai, una veu singular al mar de la improvisació contemporània de la dansa. Com a freelancer, ha actuat extensament a tot Europa (2005-2023). Com a docent, ha desenvolupat una tècnica personal cosment (Alchemy Movement) a partir de la combinació de Tai-Ji i Qi Gong amb els principis de la dansa contemporània. Des de 2006, ha impartit classes a escoles, universitats i festivals a tot Europa i Estats Units.

Olga Tragant
Coreògrafa, ballarina, professora de dansa i moviment. Es forma en dansa prioritàriament als Estats Units (Universitat d’Illinois) i a Nova York, i també a Amsterdam (SNDO). Com a coreògrafa i des del 1993 ha desenvolupat espectacles i projectes de creació amb actuacions a Catalunya ia diversos països europeus i als Estats Units, el Japó, Mèxic i el Marroc.
Paral·lelament a la dansa, Olga es forma en diverses pràctiques corporals, destacant l’Anatomia pel Moviment amb Blandine Calais-Germain, i el Mètode Feldenkrais, del qual és professora acreditada per la International Feldenkrais Federation (Euro Tab).
Olga Tragant té una experiència de més de vint-i-cinc anys en la docència de: la dansa contemporània, la consciència i l’anatomia del moviment, la improvisació/composició, Dirigeix ​​els espais tragantDansa i tragantCamp.

_______________________________________________________________________________

sobre tragantCamp

tragantCamp té com a finalitat cultivar l’art en les seves diferents expressions i vessants: creativa, divulgativa i educativa.
És un espai que es desplega a partir de 3 eixos: el moviment/dansa, l’art i la natura.
Oferim diverses activitats. cursos- estades, residències. pràctiques – laboratoris, lloguers, i el [festival]
NATURES, en un espai que permet concentració, calma i convivència.

tragantCamp neix de la iniciativa de l’artista visual Jaume Amigó i la ballarina i coreògrafa Olga Tragant que des de la seva residencia-tallers a l’Alzina de l’Aguda (la Noguera) promouen l’art i la creació contemporània en l’entorn rural.

tragantCAMP es troba a l’Alzina de l’Aguda un poblet de 20 habitants situat a la comarca de la Noguera (Lleida) entre els pobles de Guissona i Ponts, a 125 km de distància de Barcelona i a 110 km de Lleida. Envoltat de camps d’ordi i blat, i d’alguns bosquets d’alzines i roures, és un entorn molt tranquil i silenciós, amb cels especialment estrellats.

+ INFO:: allotjament, àpats, preus
https://tragantdansa.com/contents/moviment-conscient-moviment-poetic/

______________________________________________________________________________

PREUS i INSCRIPCIÓ

Opcions d’inscripció i Preus
1. 265€ Complet: inclou classes 20 hores + allotjament + àpats
2. 200€ Inclou: Classes 20 hores + 3 dinars (no inclou l’allotjament)

Descomptes
Preu especial (només amb curs Complet) abans del 10 de desembre: 240€
Preu amb dte: socis APdC: 240€

INSCRIPCIÓ i Política de pagament
https://tragantdansa.com/inscripcions-intensius/