Formació

LABORATORIS DE CREACIÓ ARTÍSTICA A LA NATURA

Cursos intensius o de curta durada

Del 15 al 16 d'Octubre del 2022

Carrer de l'Església, 25748, Vilanova de l'Aguda LLeida, L' Alzina de L' Aguda

Cap de setmana del 15 i 16 d'octubre

12 d'Octubre del 2022

165€

150 €

Intermig i Avançat

trgantCamp, Olga Tragant

trgantCamp, l'Alzina de l'Aguda (la Noguera, Lleida)

Marina Tsartsara i Oriol Texidor

https://festivalnatures.com/inscripcions-labs/

festivalnatures@gmail.com

El cap de setmana del 15 al 16 d'octubre, tindran lloc els tallers de creació artística del [festival] NATURES, dedicats al land art i la videodansa a la natura. Els laboratoris creatius es duran a terme a l'espai de divulgació i creació artística tragantcamp a l'Alzina de l'Aguda (la Noguera, Lleida).

PROGRAMACIÓ:

1. VIDEODANSA - CÀMERA, COS I NATURA, dirigit per la ballarina i vídeo-artista Marina Tsartsara

CONTINGUT:
El taller proposa com a base de creació la corporalitat en relació amb l’entorn natural. Un diàleg entre el cos i el moviment creatiu, el paisatge i la coreografia de la càmera, arribant al final del laboratori a la creació d’una peça curta de videodansa.

Investigarem l’entorn natural des dels nostres sentits, ossos, fluids i vísceres. Treballarem amb la nostra corporalitat per dialogar amb l’espai, les seves formes, la llum i objectes naturals inspiradors per escriure, visualitzar i coreografiar narratives. Utilitzarem la càmera per experimentar amb diferents punts de vista, l’enfocament i distàncies, la relació del moviment i el ritme entre la coreografia del cos i de la càmera, i reflexionarem sobre els significats que es poden expressar a través d’aquestes relacions.

DESTINATARIS:
Tothom que tingui inquietuds per crear a través de l'experimentació de la natura, els elements del paisatge i el moviment del cos. No cal experiència prèvia en vídeo o vídeo dansa, però sí que és desitjable tenir una base en dansa o en arts visuals, i sobretot inquietuds per a la creació i la composició a través del vídeo.

UNA MICA MÉS SOBRE: Marina Tsartsara
Ballarina, vídeo artista i artista interdisciplinària (MSc Dansa & Arts Visuals) que es mou entre les arts del moviment, les arts plàstiques i visuals. La Marina és formadora d'anatomia vivencial de Body-Mind Centering® en Programes Formatius Oficials a Anglaterra, França, Espanya i Grècia i Educadora d'Arts Plàstiques i Visuals.

La seva recerca artística (practice based research-Universitat de Roehampton, Londres) se centra en projectes transdisciplinaris entre la dansa, art site-specific, el vídeo-art i la metodologia autoetnogràfica somàtica. Els seus treballs s'ha presentat a Europa i als Estats Units, des del 2007 fins avui.

2. LAND ART: TRANSFORMACIONS EFÍMERES amb l'artista Oriol Texidor

CONTINGUT:
El Land Art, o Art de la Terra, és una pràctica escultòrica que s’inscriu en el paisatge natural amb l’objectiu de transformar-ne algun fragment, sovint de manera temporal. L’artista treballa des del mateix territori per tal de copsar allò que el caracteritza, analitzar-ne la matèria física, històrica i espiritual i plantejar algunes variacions possibles que en generin una transformació poètica.

En aquest taller farem un reconeixement de l’entorn rural de l’Alzina per detectar-ne la seva naturalesa i seleccionar aquells elements amb els quals voldrem treballar. També cercarem algun racó que ens commogui d’una manera especial i que es convertirà en el nostre suport artístic. Amb aquest material cada participant desenvoluparà un projecte plàstic que provoqui aquesta transformació i estableixi un diàleg nou amb el paisatge. Acabarem generant un document (en foto o vídeo) que serveixi de testimoni permanent d’aquestes obres de caràcter efímer.

DESTINATARIS:
El curs està dirigit a tothom que tingui ganes de crear a través de la natura, l'observació i els sentits.
​​No cal experiència prèvia en Land Art, i sí que és desitjable tenir una base en arts plàstiques / visuals.

UNA MICA MÉS SOBRE: Oriol Texidor
Artista i arquitecte. Arquitecte per la Universitat Politècnica de Catalunya. Es forma en les arts plàstiques de manera autodidacta, mitjançant un viatge de quatre anys que el porta a visitar i estudiar els principals museus europeus per a conèixer la Història de l’Art, i a retirar-se un temps a les muntanyes, en solitari, on començarà a pintar. Combina el seu treball artístic amb la docència de l’Art, sent professor a Metàfora Studio Arts, on ensenya Land Art entre altres matèries.

Ha estat artista resident convidat per diversos museus nacionals i internacionals i la seva obra es troba en col·leccions d’art a Espanya, Holanda, França, Bèlgica, Alemanya, Marroc, Anglaterra, Portugal, Àustria i Argentina.

Més informació, inscripcions i descomptes a: www.festivalnatures.com

El preu de l'inscripció inclou: curs, allotjament i àpats