Formació

LABORATORIO DE IMPROVISACIÓN ESCÉNICA

Formació APdC
Cursos intensius o de curta durada

Del 11 al 12 de Novembre del 2023

Carrer d'Eugeni d'Ors 12, 08028, Barcelona

De 10 a 14h

10 de Novembre del 2023

45€

20 €

Tots els Nivells

APdC

La Caldera Les Corts

Si Los Martes Fueran Viernes / Milagros García Salgueiro i Valentina Azzati

https://www.dansacat.org/ja-tenim-els-tallers-formatius-mes-votats-per-vosaltres/

projectes@dansacat.org

Objectius

Partint de la metodologia desenvolupada per SLMFV al llarg dels darrers anys, l’objectiu principal d’aquest Laboratori és ingressar en un espai de pràctica i estudi on es posi el cos a improvisar i compondre en relació directa amb els altres cossos i amb les diferents variables escèniques: moviment, llum, so i vestuari. Es treballa per tal de transformar la figura de l’intèrpret i convertir-la en la del compositor/a: artistes amb una absoluta responsabilitat creativa les decisions escèniques dels quals es basen en l’estudi del temps present.

Contingut

Els Laboratoris d’Improvisació Escènica de SLMFV són un espai de recerca i experimentació d’aquelles eines que, al nostre punt de vista, enriqueixen i emancipen els creadors a l’hora d’afrontar una composició en temps real. Compartim el nostre estudi de la improvisació en dansa: una pràctica per desenvolupar de manera tècnica i multidireccional el sentit de la presència escènica. Anomenem presència escènica a un estat de disponibilitat i responsabilitat creativa, de potència física i de risc interpretatiu. Tots aquests elements seran posats segons una creació col·lectiva i un interlocutor fonamental: el públic. Què vol dir improvisar i quines decisions es posen en joc en compondre instantàniament? Quines potencialitats emergeixen a l’hora de compondre col·lectivament? Els Laboratoris del SLMFV estan organitzats en tres parts: l’escalfament, l’entrenament per a la improvisació i, finalment, la composició instantània. A mesura que el laboratori avança, els límits entre cada part de la classe es dilueixen, per tal d’anar arribant a una concepció de classe global regida sota la premissa: tot el temps estem component i creant en temps real.

Destinataris: Els Laboratoris d’Improvisació Escènica estan dirigits a estudiants (inicials – intermedis i avançats) i professionals de les arts escèniques i/o de la improvisació que estiguin interessats a aprofundir en el treball de Si Los Martes Fueran Viernes. No cal tenir experiència escènica prèvia sinó que més aviat un interès genuí a introduir-se en una pràctica de composició instantània a l’estil de casa nostra.

Durada: 8h

Si Los Martes Fueran Viernes / Milagros García Salgueiro i Valentina Azzati

És un espai de creació i producció de peces escèniques de composició instantània: una casa d´improvisació. Neix l’octubre del 2018 a Barcelona amb l’objectiu de generar una comunitat al voltant de l’estudi i la pràctica de la composició instantània. A les seves produccions hi han participat més de 150 artistes i les seves peces s’han presentat a Mercat de les Flors, La Caldera Barcelona, El Graner, Utopia 126, entre d’altres. El seu treball ha estat premiat a la darrera edició dels Premis de la Critica 2023.