Formació

L'espontaneïtat del gest /dansa i arts plàstiques

Cursos intensius o de curta durada

Del 04 al 05 de Juny del 2022

c/església 1, l'Alzina de l'Aguda, la Noguera

sábado 11h - domingo 18:30h

30 de Maig del 2022

155€

145 €

Tots els Nivells

tragantDansa [educació i creació en moviment]

tragantCamp

Olga Tragant i Jaume Amigó

https://tragantdansa.com/contents/lespontaneitat-des-de-la-dansa-i-les-arts-plastiques/

info@tragantdansa.com

666285715

Començarem el dia entrant en l’escolta del cos i dels sentits i desplegant la mobilitat del cos, per després entrar en el terreny del joc i la creativitat. Deixarem que l’impuls, la intuïció, el sentiment s’expressin a través dels llenguatge del moviment i la dansa i de les arts plàstiques. Jugarem amb els dos llenguatges deixant que es relacionin i que es nodreixin entre ells. Escoltarem el ressó de les nostres accions i el vincle entre moviment/dansa i l’expressió plàstica a través de diversos materials (llàpissos, pintura, paper, fang, etc.). L’energia, el temps, les qualitats i textures, els recorreguts, l’atzar ens faran viatjar i ens portaran a llocs inesperats.

Olga Tragant

Coreògrafa, ballarina, professora de dansa i moviment. Es forma en dansa als Estats Units: Màster en Dansa Contemporània (Universitat de Illinois a Urbana-Champaign, 1988 – 1993) i a Movement Research, Susan Klein School, Trisha Brown School (Nova York, 1993 – 1995). També estudia un any a la School for New Dance Development (Amsterdam, 1997). Al 2002 realitza una estada al Japó per estudiar Butoh. S’ha format en Anatomia pel Moviment amb Blandine Calais-Germain des de l’any 2000 – 14, havent realitzat monogràfics i la formació en Periné i Moviment. Es professora del Mètode Feldenkrais, acreditada per la International Feldenkrais Federation (Euro Tab).

L’Olga és llicenciada en Ciències de l´Educacio Física, Universitat de Barcelona, INEF. i té un Màster en Psicologia de l’Activitat Física (Universitat de Illinois a Urbana-Champaign, 1988 – 93). Des del 1993 ha desenvolupant un seguit d’espectacles i projectes de creació que s´han mostrat a Catalunya i en diversos països europeus i també als Estats Units, Japó i Mèxic, i al Marroc.

Des de l´any 2002 dirigeix tragantDansa [educació i creació en moviment], i recentment amplia l´activitat a tragantCamp, un espai rehabilitat en l´entorn rural. L´Olga Tragant té una experiència de vint i cinc anys en la docència de la dansa: dansa contemporània, consciència i anatomia del moviment, improvisació/moviment creatiu.

Jaume Amigó

Arriba a l’Alzina de l’Aguda l’any 2005 on hi instal·la el seu estudi de treball i residència. Fidel a la seva vocació de pintor, ha desenvolupat durant anys un llenguatge característic, personal, vinculat a la natura, a les seves transformacions, a la terra. A més de la pintura, ha realitzat múltiples incursions en l’escultura, la ceràmica, el gravat, així com en la dansa i el teatre, amb col·laboracions escenogràfiques; per tornar sempre a la pintura, la seva forma d’expressió de referència.

Ha realitzat exposicions a Barcelona, Amsterdam, Madrid, Chicago, Osaka, Tòquio, Sion (Suïssa) i a França. Amb una trajectòria de 25 treballant i viatjant al Japó, les terres nipones han marcat considerablement la seva obra i trajectòria. També han estat important els seus viatges i estades al Marroc. Al Japó ha exposat a la Broken Gallery (Tòquio), l’Art Front Gallery (Tòquio), i l’ArtCourt Gallery (Osaka) i a la Universitat de Nagoya entre altres centres i galeries.

A Catalunya ha treballat amb la Galeria dels Àngels (Barcelona), la Galeria Michael Dunev (Girona) i la Galeria Jordi Barnades (Barcelona). Recentment, ha exposat al Museu de Tàrrega, al Festival Embarrat al Museu Trepat de Tàrrega i a la Capella de Sant Joan a Vilafranca del Penedès.

Els preus inclouen allotjament i àpats a tragantCamp

ALLOTJAMENT, ÀPATS I TRANSPORT

allotjament

Disposem d’una habitació compartida amb el grup. És un espai molt agradable amb tatamis i futons i alguns llits. També us podem oferir una habitació doble amb un suplement de 10€/nit

àpats

El nostre cuiner ens prepararà uns àpats saludables i deliciosos, amb productes de temporada i prioritàriament vegetarians.

transport

Pels cursos ens organitzem per compartir els possibles cotxes dels participants. També hi ha autocar fins a Ponts (7 km de tragantCamp) i tren fins a Cervera (25km de tragantCamp). Des d’aquestes localitats us podem venir a buscar si cal.