Formació

Introducció a la distribució de projectes de dansa: estratègies i mercats

Cursos intensius o de curta durada

El 17 de Maig del 2024

Online, Barcelona

10:00h-12:30 h

16 de Maig del 2024

Activitat gratuïta

L'ICEC, mitjançant l'SDE, amb la col·laboració de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) i l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya (ACPDC) organitza un mòdul formatiu de professionalització del sector de la dansa i les arts del moviment, que s'emmarca dins el II Pla d’impuls de la dansa de Catalunya 2023-2026.

El programa, que inclou 6 formacions entre els mesos d’abril i juny, s’inscriu en el Programa de suport a la formació, una de les 9 mesures del pla d’impuls per facilitar el desenvolupament i capacitació dels professionals de la dansa.

A través de la teoria i d’exemples pràctics, en aquesta sessió es treballarà el disseny d’un pla de distribució. Es parlarà de terminologia específica del sector de la dansa i s’analitzaran diferents eines i mètodes de treball en la distribució de projectes de dansa en els mercats nacionals i internacionals. Per poder escollir els mètodes i les eines específiques per a un projecte concret, s’abordaran qüestions com: el perquè d’un projecte en un entorn particular; el rol del productor creatiu o productora creativa; la relació entre l’artista i el productor o productora; la presentació d’un projecte; la definició dels processos de producció i creació en relació amb la distribució i la planificació del temps, i el calendari, entre d’altres. I, finalment, es farà un recorregut per diferents exemples de mercats nacionals i internacionals.

PROGRAMA

Fer servir mètodes concrets i triar les eines específiques.
Crear un pla estratègic de producció i distribució.
Respondre els dubtes que els participants trobin en la seva pràctica diària: quin és el nostre valor?
Pressupost i ètica de preus en els mercats nacionals i internacionals.
Gestió de recursos humans.
Perfil del comunicador o comunicadora.
Comunicació en relació amb el nostre projecte i entorns específics: com fer-ho?
Les tres es: ecologia, energia i esforç. La consciència ambiental en la pràctica quotidiana.
Desenvolupar projectes en entorns inestables. La creativitat com a capacitat de canvi. Mercats mutants. Possibilitat d’un nou començament per a nosaltres com a individus i com a comunitat.
Pla d'Impuls de la Dansa PID