Formació

Intensiu Sculpting Body-Images amb Penelope Morout

Cursos intensius o de curta durada

El 08 de Juny del 2024

Telègraf 67, 08041, Barcelona

8 de juny, dissabte, de 10 a 13 h

07 de Juny del 2024

35€

35 €

Intermig i Avançat

nunArt Creacions

nunArt Guinardó

Penelope Morout

https://guinardo.nunartbcn.com

nunart.creacions@gmail.com

Sculpting Body-Images és un taller de moviment físic d'alta intensitat, dissenyat per desafiar els patrons corporals coneguts de cada practicant i per donar consciència a l'acte conscient de veure i percebre el cos en relació amb elements intercanviables. Ja sigui a la vida real o a l'escenari, ja sigui a simple vista o a través de la lent de la càmera, el nostre cos és un instrument dinàmic en constant transformació. Tanmateix, per esculpir la forma, cal jugar i provocar-ne els límits. Mitjançant l'ús de restriccions espacials, temporals i físiques, així com de situacions semblants a un joc inspirades en Fighting Monkey Practice (fundada per Linda Kapetanea i Jozef Frucek) ens implicarem en un moviment constant i posarem a prova la nostra estructura corporal. Dins d'un espai d'aprenentatge segur i en funció de les capacitats físiques personals de cada participant, ens centrarem a estimular el sistema nerviós, augmentar la resistència i desenvolupar habilitats motrius que millorin l'agilitat mitjançant la coordinació, el ritme i les habilitats elàstiques del joc de peus.

Sculpting Body-Imatges consisteix a apropar-nos al cos des d'una visió de 360° i triar conscientment la perspectiva que volem presentar, en funció del que volem comunicar-nos amb el món. Totes les històries compten: nodreixen la nostra interacció amb els altres i la nostra connexió amb nosaltres mateixos. Aquesta pràctica física convida els participants a mantenir el cos al centre de l'atenció i explorar tasques de moviment mitjançant la improvisació, la col·laboració i la integració de diverses eines. L'objectiu principal de Sculpting Body-Images és animar tots els professionals a expressar i abraçar la seva individualitat, descodificar la seva pròpia metodologia creativa i teixir la seva veu artística única, per tal de fer més clara i específica la comunicació entre artista-obra d'art-públic. En què ens centrarem (en cas que vulguis utilitzar també aquest format de vinyeta):

• Perfeccionar i articular la pràctica mitjançant la improvisació física basada en tasques (cos i veu)

• Reconèixer els patrons de moviment personal, per tal de desconstruir-los i reconstruir-los conscientment, si escau.

• Abraçar el nen dins i permetre un enfocament creatiu, lúdic, curiós i creatiu de l'exploració física.

• Participar en moviments constants i provar la nostra estructura corporal, per trobar maneres de generar energia durant tota la durada de la classe, sense pausa real.

• Estimulant el sistema nerviós, augmentant la resistència i desenvolupant habilitats motrius que milloren l'agilitat a través de la coordinació, el ritme i el joc elàstic dels peus.

• Desenvolupament crític de modes de treball dramatúrgics i compositius

• Reflexionar sobre la relació entre allò que es presenta i com es presenta.

• Donar suport, inspirar i motivar-se mútuament dins d'un espai d'aprenentatge segur

• Basant-se en la idea d'una comunitat solidaria i lliure de judicis, on tots els membres siguin animats a expressar i admetre la seva individualitat com un actiu valuós per al procés d'aprenentatge i el desenvolupament individual i col·lectiu.

Impartit per

Penelope Morout

Llicenciada a l'Escola Nacional de Dansa (Atenes) i a la Universitat Tècnica Nacional d'Atenes - Escola d'Arquitectura, amb un màster en pràctiques teatrals per la Universitat de les Arts ArtEZ (NL), Penelope Morout és una artista de dansa interdisciplinària interessada a crear projectes híbrids mitjançant la fusió de diversos mitjans.

Com a ballarina i intèrpret, ha actuat al Festival Internacional de Dansa de Kalamata, al Festival d'Atenes i Epidaure, al Teatro de la Danza Guillermina Bravo CDMX i des del 2018 treballa amb companyies de teatre com a directora/coreògrafa/escenògrafa. Com a cineasta, ha col·laborat amb TANZAHOi International Screendance Festival Hamburg i ha participat en exposicions i diversos festivals de videodansa i animació de dansa arreu del món (Itàlia, Brasil, França, Grècia, Indonèsia).

Al llarg dels anys, ha desenvolupat el taller “Sculpting Body-Images”, que comparteix arreu del món (PERA GAU School of Performing Arts Xipre, Munus Encuentro Mexico, Nunart Guinardó Barcelona, The School of Desobedience Budapest, Murate Art District Florència). L'any 2023, ha creat peces de grup originals en col·laboració amb Area Espai de Dansa i Creació Barcelona, MUDA Dance Center Ghent i Škola suvremenog plesa Ane Maletić Zagreb. S'entrena constantment i s'inspira amb "Fighting Monkey Practice" (fundat per Linda Kapetanea i Jozef Frucek), que imparteix des del 2021 al Festival Internacional de Dansa de Kalamata a Grècia per a participants majors de 50 anys.

El 2021, Penelope Morout va fundar CROSS IMPACT Co i, des de llavors, està creant activament el seu propi treball. Tant la seva anterior actuació THE BOX || That Dead Space Between Us, així com el seu nou EMOTIONAL DOGS han estat finançats pel Ministeri de Cultura Hel·lènic. Per a aquest últim, ha obtingut el suport addicional de X-Church (Gainsborough, Regne Unit), El Sortidor (Barcelona, ES) i el Murate Art District (Florència, ΙΤ).

www.penelopemorout.com