Formació

Intensiu en Acrobàcia Expresiva amb William Thomas - Barcelona, 4 & 5 de Març 2023

Cursos intensius o de curta durada

Del 04 al 05 de Març del 2023

Area Dansa: Carrer de Ca l'Alegre de Dalt, 55, Barcelona. , BARCELONA

De 10:00 a 15:00

04 de Març del 2023

125€

112,50 €

Tots els Nivells

E Motion Bodies

Area Dansa: Carrer de Ca l'Alegre de Dalt, 55, Barcelona.

William Thomas

https://www.emotionbodies.com/

info@emotionbodies.com

685166358

Intensiu en Acrobàcia Expressiva
Amb William Thomas

Barcelona – 4 i 5 de Març 2023

Aquest Workshop s'enfoca a l'acrobàcia expressiva, explorar l'acrobàcia com una expressió corporal, descobrir l'estil personal acrobàtic de cadascun més enllà dels aspectes tècnics, comunicant a través del cos per mitjà de la creació de frases i expressions corporals, emfatitzar la qualitat i la presència escènica més enllà dels aspectes tècnics, instal·lar un mètode i un procés de recerca perquè cadascú pugui aplicar i seguir explorant a la seva feina ia la seva vida.

- NIVELL INTERMEDI / AVANÇAT en diferents disciplines. INICIACIÓ també, si vénen amb motivació!
- Les places són limitades a 28 i seran acceptades per ordre dinscripció.
- Dies i horaris:

=>4 i 5 de març 2022, de 10:00 a 15:00. És possible assistir dies solts.

ON? Espai de 225 m2 amb terra professional de dansa. Àrea Dansa: Carrer de Ca l'Alegre de Dalt, 55, Barcelona.

A QUI ENS DIRIGIM: Dirigit a professionals i aficionats de disciplines artístiques com ballarins i acròbates de qualsevol nivell amb experiència en dansa contemporània, clàssic, hip hop, arts marcials, capoeira, teatre, circ, clown, practicants de ioga, etc. "Movers" amb alta motivació per aprendre nous camins del moviment.

PREU: Aplicar 10% de descompte a socis de l'APDC
Anticipat fins el dia 21 de Febrer 2023:
Tot el cap de setmana (10 hores): € 125
Un sol dia (5 hores): 70 €
Després del dia 21 de Febrer 2023:
Tot el cap de setmana (10 hores): 140 €
Un sol dia (5 hores): 80 €
Per a qualsevol pregunta: info@emotionbodies.com o Wup: (+34) 685 166 358
Formulari d'inscripció: https://www.emotionbodies.com/.../51-intensive-research...

*********

Aquest Workshop s'enfoca a l'acrobàcia expressiva, explorar l'acrobàcia com una expressió corporal, descobrir l'estil personal acrobàtic de cadascun més enllà dels aspectes tècnics, comunicant a través del cos per mitjà de la creació de frases i expressions corporals, emfatitzar la qualitat i la presència escènica més enllà dels aspectes tècnics, instal·lar un mètode i un procés de recerca perquè cadascú pugui aplicar i seguir explorant a la seva feina ia la seva vida.

El taller s'inspirarà en una investigació continuada sobre aquests temes principals:

- Les bases:
Durant aquesta primera fase comparteixo amb els participants una mostra del meu vocabulari físic.
Aquest lèxic el vaig desenvolupar durant els darrers 15 anys en la meva formació circense (Ecole du circque de LOMME / ENACR / CNAC), però també a través de reunions, creacions o tallers en què vaig participar (Acrobàcia "Clàssica", Capoeira, Break-dance , dansa clàssica i contemporània, vol baix...). A més d'aprendre el lèxic acrobàtic, les bases us permeten desenvolupar la vostra consciència corporal amb nocions bàsiques d'anàlisi de moviment, dissociació, comprensió de motors de moviment, etc.

-La investigació:
En aquesta etapa els participants segueixen instruccions precises per modificar i "jugar" amb el vocabulari adquirit a les bases. Se'ls indueix a crear moltes "variacions" del vocabulari transmès i tornar a visitar el seu propi vocabulari a través de limitacions físiques i espacials precises. La idea és triturar, modificar, invertir, jugar amb les "figures/paraula" per inventar noves formes i expandir al màxim el seu lèxic físic.
Busco orientar cada persona en una direcció que li sigui específica, d'acord amb les qualitats naturals i el potencial, perquè tingui una pràctica sana i que es pugui desenvolupar en longevitat. Cada participant aplica això a la seva mida, per la qual cosa no hi ha un nivell mínim com a prerequisit en acrobàcies a terra, si bé s'aconsella tenir una pràctica física regular per tal d'obrir els camps possibles tant com sigui possible.

-L'escriptura:
En aquest mòdul, es demana als participants que connectin els diferents elements que han desenvolupat durant els conceptes bàsics i la investigació, així com el seu vocabulari personal.
Alguns elements es connecten naturalment entre si, per exemple, una figura adquirida durant les "bases", enllaçar fàcilment amb una variació descoberta durant la fase de cerca.
Jo defineixo això com a "escriptura orgànica", frases que semblen "fluir de la font" i estan escrites gairebé soles, naturalment. També treballo amb altres processos coreogràfics anomenats en contraposició a "escriptura conceptual", aquests escrits són generats per restriccions externes. Per exemple, com puc escriure una frase sense posar el peu esquerre a terra? Com escriure una oració física a partir dun text escrit (evitant la mímica si us plau !!!!) En general, prestarem atenció a la vida útil del moviment. Cada moviment genera una energia que intentarem aprofitar al màxim i reciclar per preservar, variar la longitud de les frases.

- La presència:
Cada cos és únic, és ric tant en les fortaleses com en les debilitats. El vocabulari i les frases desenvolupades en les etapes anteriors del laboratori estan en consonància amb aquest cos “únic”. Quan ens acostem a la presència, cada participant ha desenvolupat un vocabulari físic atípic. En aquest pas, busquem ressaltar les característiques de cada participant en funció de les característiques del seu lèxic. La presència "crua" de cadascun emergeix de forma natural i pren adreces molt diferents segons els participants.

*********************

SOBRE WILLIAM THOMAS
Des del 2011 ofereixo aquests laboratoris a diversos centres de formació a França: PNAC La Cascade, Pontempeyrat, Lido circus schoo, Bordeaux circus school, CNAC de Chalons a Champagne… I a l'estranger: CODART a Rotterdam a Holanda, Centre Nacional de les Arts a Ciutat de Mèxic, Universitat de les Arts Escèniques a Londrina Brasil, Vertigen a Torí, al festival Naujojo cirko a Lituània Espace Catastrophe Brussel·les. Properament al festival Deltebre Dansa de Catalunya.