Formació

INICIACIÓ A LA DANSA: TÈCNICA I IMPROVISACIÓ amb Magda Garzón

Cursos mensuals, trimestrals i anuals

Del 27 de Gener al 30 de Març del 2020

Carrer Sepúlveda 85, baixos, Barcelona

Tots els dilluns de 20h a 21:30h

30 de Març del 2020

Curs sencer: 70€ / abonament 5 sessions: 45€ / classe solta: 12€€

10% descompte socis APDC i APCC i alumnes del CSD

Contemporània

La Visiva

Magdalena Garzón

www.lavisiva.org/uncategorized/iniciacio-a-la-dansa-tecnica-i-improvisacio-amb-magdalena-garzon-2/

info@lavisiva.org

Abordarem el treball de la tècnica en dansa a partir de les relacions anatòmiques existents en el cos així com de la comprensió de les seves pròpies mecàniques. L'afinació dels sentits i el desenvolupament de la percepció cinestèsica participaran en la construcció/creació del cos disponible per a l'acció i el moviment. D'aquesta manera i a partir de pràctiques concretes exercitarem els elements i conceptes bàsics que constitueixen la tècnica de la improvisació i la composició: l'espai, el temps, i la dramatúrgia, és a dir, on?, quan? què?

Maria Magdalena Garzón i Torrandell (Palma de Mallorca).

A la seva ciutat natal rep les primeres classes de dansa contemporània de la ballarina Laura Girotto. El 1997 es trasllada a Girona on continua la seva formació especialment en les tècniques d'improvisació i composició assistint a cursos amb professionals internacionalment reconeguts com la companyia Mal Pelo, Julyen Hamilton, Steve Paxton, Lisa Nelson, Germán Jáuregui i Josef Nadj entre altres.

El seu treball creatiu s'ha desenvolupat en contacte amb artistes de diverses disciplines i en la participació en processos d'investigació i treball sobre el cos. De 2000 a 2010 forma part de l'Associació Gironina "La Perla per la Dansa", plataforma en la qual ha estat desenvolupant la seva recerca com a creadora i pedagoga en dansa.

El 2010 es trasllada a Berlín per a entrar en contacte amb la realitat artística d'aquesta ciutat així com amb altres coreògrafs. Rep classes de la ballarina Juschka Weigel i participa en el MA-AY Movement TrainingLab basat en l'entrenament del Body Weather amb Yun-Sun Kim i Elias Cohen (Dance Theatre Company)

El 2011 retorna a Mallorca on segueix desenvolupant el treball/recerca com a creadora en dansa i ballarina intèrpret en projectes com: Partitura Inestable, Saïdia, solo de dansa (Festival Palma amb la dansa 2013) Refugi 3500, Teatre Principal de Palma.

Actualment viu a Barcelona on segueix formant-se a l'Institut del Teatre cursant el Grau Superior en Interpretació i Coreografia. Compagina la tasca com a pedagoga en dansa amb la feina de ballarina i creadora, així com s'interessa pel treball del cos i l'expressió en diversos contextos i grups socials, plantejant una actuació des de projectes de l'àmbit socioeducatiu.