Formació

INICIACIÓ A LA DANSA CONTEMPORÀNIA amb Urša Sekirnik, GRUP DIJOUS

Cursos mensuals, trimestrals i anuals

Del 13 d'Octubre al 22 de Decembre del 2022

Carrer Sepúlveda 85, baixos dreta, Barcelona

Tots els dijous de 20.30h a 22h

22 de Decembre del 2022

80€

72 €

Nivell inicial

La Visiva

La Visiva

Urša Sekirnik

https://www.lavisiva.org/cursos/contemporani-ursa-sekirnik

info@lavisiva.org

Del: 13/10/2022 al 22/12/2022
Tots els dijous de 20.30h a 22h (sense classe dia 8 de desembre)
Curs sencer: 88€ / Mig curs: 50€ / Classe solta: 12€
10% descompte socis APDC i APCC i alumnes del CSD
Inscripcions: info@lavisiva.org

El curs es concentra en descobrir i coneixer bases de la dansa contemporània. Partirem de la curiositat, l’exploració del propi cos i relacions amb els altres, desperant la nostra creativitat, sensibilitat i escolta. La classe està construida de diferents parts que es complementen una a l’altra.

Començarem amb un escalfament que introdueix principis bàsic com el pes, canvi de pes, espai i ritme. Seguint diferents pautes guiades explorarem connexions anatòmiques per tal d’entendre differents mecàniques del cos i expandir possibilitats del moviment. Per explorar principis tècnics passarem per diferents nivells, establint relació amb el terra i la gravetat. A part de propostes d’improvisació treballarem frases coreogràfiques curtes que ens ajudaran a estudiar eficiència del moviment.

BIOGRAFIA
URŠA SEKIRNIK
Es va graduar a SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance) al 2011 i actualment treballa com a performer, ballarina i docent. Des del 2010 juntament amb la Nina Jan co-dirigeix KUD NUM, un col•lectiu artístic multidisciplinari i una productora amb seu a Škofja Loka, Eslovènia, i a partir del 2019 forma part de l’equip de La Visiva, espai de creació a Barcelona, on juntament amb l’Anna Rubirola i la Mireia de Querol gestiona diferents activitats relacionades amb la creació i moviment.

A part del seu treball propi (À la Cart Performance Webshop, 2014 Radio Hit, 2015, Fent Cua, 2021, entre altres), actualment col•labora amb el col•lectiu Big Bouncers (Barcelona) dins del projectes OVNI, Jungla i Plàncton, amb l’Emma Villavecchia en el seu nou projecte Rítmia, i amb l’Aja Zupanec en el projecte Liter of Glitter.

Com a ballarina va participar en la peça The Show Must Go On de Jerome Bel i ha estat col•laborant amb la Joana Serra (Espanya), CollectifPoPs (Espanya), Jordi Ferreiro (Espanya), Phoebe Osborne (Estats Units), Carolina Alejos (Espanya) i Sílvia Elgarrista (Espanya).

Com a professora dona molta importància a les possibilitats expressives de cada alumne, a l’exploració personal dins de la pauta proposada, la importància de provar, experimentar, atrevir-se i investigar les possibilitats del propi cos, tot i buscant i donant èmfasi a l’exigència en la precisió de la pauta. Sempre dona temps a la reflexió i al compartir l’experiència per tal d’ampliar possibles aproximacions a la pauta.