Formació

INICIACIÓ A LA DANSA CONTEMPORÀNIA amb Urša Sekirnik, GRUP DIJOUS

Cursos mensuals, trimestrals i anuals

Del 20 d'Abril al 22 de Juny del 2023

Carrer Sepúlveda 85, baixos dreta, Barcelona

Tots els dijous de 20.30h a 22h

22 de Juny del 2023

80€

72

Nivell inicial

La Visiva

La Visiva

Urša Sekirnik

https://www.lavisiva.org/cursos/contemporani-ursa-sekirnik

El curs es concentra en descobrir i conèixer bases de la dansa contemporània. Partirem de la curiositat, l’exploració del propi cos i relacions amb els altres, despertant la nostra creativitat, sensibilitat i escolta. La classe està construida de diferents parts que es complementen una a l’altra.

Començarem amb un escalfament que introdueix principis bàsic com el pes, canvi de pes, espai i ritme. Seguint diferents pautes guiades explorarem connexions anatòmiques per tal d’entendre differents mecàniques del cos i expandir possibilitats del moviment. Per explorar principis tècnics passarem per diferents nivells, establint relació amb el terra i la gravetat. A part de propostes d’improvisació treballarem frases coreogràfiques curtes que ens ajudaran a estudiar eficiència del moviment.

** Política de pagaments i recuperacions de classes: Cada alumne pot recuperar 2 classes si fa curs sencer i 1 classe si fa mig curs, venint a una sessió d’algun altre curs que organitza La Visiva (Iniciació a la dansa contemporània amb l’Urša Sekirnik, Entrenaments matinals Cos com a terreny de joc amb Mireia de Querol Duran o Pràctiques entorn el cos i la creació amb l’Èlia Genís). Un cop fet el pagament del curs, no es poden tornar diners, ni guardar sessions per algun altre curs o trimestre.

BIOGRAFIA
URŠA SEKIRNIK
Es va graduar a SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance) al 2011 i actualment treballa com a performer, ballarina i docent. Des del 2010 juntament amb la Nina Jan co-dirigeix KUD NUM, un col•lectiu artístic multidisciplinari i una productora amb seu a Škofja Loka, Eslovènia, i a partir del 2019 forma part de l’equip de La Visiva, espai de creació a Barcelona, on juntament amb l’Anna Rubirola i la Mireia de Querol gestiona diferents activitats relacionades amb la creació i moviment.

A part del seu treball propi (À la Cart Performance Webshop, 2014 Radio Hit, 2015, Fent Cua, 2021, entre altres), actualment col•labora amb el col•lectiu Big Bouncers (Barcelona) dins del projectes OVNI, Jungla i Plàncton, amb l’Emma Villavecchia en el seu nou projecte Rítmia, i amb l’Aja Zupanec en el projecte Liter of Glitter.

Com a ballarina va participar en la peça The Show Must Go On de Jerome Bel i ha estat col•laborant amb la Joana Serra (Espanya), CollectifPoPs (Espanya), Jordi Ferreiro (Espanya), Phoebe Osborne (Estats Units), Carolina Alejos (Espanya) i Sílvia Elgarrista (Espanya).

Com a professora dona molta importància a les possibilitats expressives de cada alumne, a l’exploració personal dins de la pauta proposada, la importància de provar, experimentar, atrevir-se i investigar les possibilitats del propi cos, tot i buscant i donant èmfasi a l’exigència en la precisió de la pauta. Sempre dona temps a la reflexió i al compartir l’experiència per tal d’ampliar possibles aproximacions a la pauta.