Formació

INICIACIÓ A LA DANSA CONTEMPORÀNIA amb l'Emma Villavecchia

Cursos mensuals, trimestrals i anuals

Del 02 d'Octubre al 18 de Decembre del 2023

Carrer Sepúlveda 85, baixos dreta, Barcelona

Tots els dilluns de 20h a 21:30h

18 de Decembre del 2023

96€

86 €

Nivell inicial

La Visiva

La Visiva

Emma Villavecchia

https://www.lavisiva.org/cursos/iniciacio-a-la-dansa-contemporania-amb-lemma-villavecchia

info@lavisiva.org

En aquestes classes explorarem algunes de les bases i principis de la dansa contemporània amb la intenció de conèixer millor el propi cos, el seu potencial de moviment i diferents maneres de dialogar amb l'entorn. L'anatomia, el suport dels sentits, i la relació amb la gravetat i amb el terra, entre altres aspectes, ens acompanyaran al llarg del curs.

En els escalfaments partirem d'una aproximació somàtica al cos que ens permetrà guanyar major consciència corporal. Aquesta escolta interna ens permetrà visitar diferents velocitats, ritmes i dinàmiques - soles, en parelles o en grup - sense perdre el nostre arrelament. Combinarem propostes d'exploració més lliure amb mecàniques i seqüències de moviment pautat, posant en diàleg aspectes més tècnics amb uns altres més creatius. En les dinàmiques grupals farem servir el joc, la relació amb la música i la modulació del temps i de l'espai per a generar composicions col·lectives.

A més d'entrenar aspectes motrius, com la coordinació, l'agilitat o l'eficiència energètica, també observarem amb especial atenció el nostre discurs intern de manera que puguem posar-ho al servei de la nostra dansa. D'aquesta manera prendrem major consciència de la relació cos·ment.

BIOGRAFIA
EMMA VILLAVECCHIA
va completar els seus estudis de dansa contemporània a Bennington College (Vermont, EUA). Entre 2016 i 2019 va ser codirectora artística de Three Planes Collective juntament amb Finn Murphy i Kaya Lovestrand. Junts van col·laborar amb les coreògrafes Isabel López i Elena Demyanenko, presentant les seves creacions a Barcelona, Los Angeles, Nova York i Vermont. Actualment viu a Barcelona, on participa en projectes artístics i pedagògics i desenvolupa les seves pròpies creacions escèniques i audiovisuals en col·laboració amb diversos artistes i centres (Casa Virupa, La Visiva, Galeria Cadaqués). Ha presentat els seus treballs a Casa Elizalde, CC Barceloneta, Festival Sismògraf i festivals internacionals de videodansa. Ha impartit classes, tallers i laboratoris a Rocaumbert, Mercat de les Flors, CC Barceloneta, La Visiva i Casa del Moviment. Recentment ha estrenat la peça Rítmia al Mercat dels Flors, en col·laboració amb el compositor Maurici Villavecchia i les ballarines María Soberón i Urša Sekirnik. Des de 2019, s’està formant como a Educadora Somàtica del Moviment a Movimiento Atlas (Saragossa), escola oficial de Body-Mind Centering ®.