Formació

INICIACIÓ A LA DANSA CONTEMPORÀNIA amb l'Emma Villavecchia

Cursos mensuals, trimestrals i anuals

Del 15 de Gener al 18 de Març del 2024

Carrer Sepúlveda 85, baixos dreta, Barcelona

Tots els dilluns de 20h a 21:30h

18 de Març del 2024

80€

72 €

Nivell inicial

La Visiva

La Visiva

Emma Villavecchia

https://www.lavisiva.org/cursos/iniciacio-a-la-dansa-contemporania-amb-lemma-villavecchia

info@lavisiva.org

Del: 15/01/2024 al 18/03/2024
Tots els dilluns de 20h a 21.30h
Curs sencer: 80 € (10 sessions) / Mig curs (5 sessions): 50 € / Classe solta: 12 €
10% descompte socis APDC i APCC i alumnes del CSD
Inscripcions: info@lavisiva.org

En aquestes classes explorarem algunes de les bases i principis de la dansa contemporània amb la intenció de conèixer millor el propi cos, el seu potencial de moviment i diferents maneres de dialogar amb l'entorn. L'anatomia, el suport dels sentits, i la relació amb la gravetat i amb el terra, entre altres aspectes, ens acompanyaran al llarg del curs.

En els escalfaments partirem d'una aproximació somàtica al cos que ens permetrà guanyar major consciència corporal. Aquesta escolta interna ens permetrà visitar diferents velocitats, ritmes i dinàmiques - soles, en parelles o en grup - sense perdre el nostre arrelament. Combinarem propostes d'exploració més lliure amb mecàniques i seqüències de moviment pautat, posant en diàleg aspectes més tècnics amb uns altres més creatius. En les dinàmiques grupals farem servir el joc, la relació amb la música i la modulació del temps i de l'espai per a generar composicions col·lectives.

A més d'entrenar aspectes motrius, com la coordinació, l'agilitat o l'eficiència energètica, també observarem amb especial atenció el nostre discurs intern de manera que puguem posar-ho al servei de la nostra dansa. D'aquesta manera prendrem major consciència de la relació cos·ment.

** Política de pagaments i recuperacions de classes: Cada alumne pot recuperar 2 classes si fa curs sencer i 1 classe si fa mig curs, venint a una sessió d’algun altre curs que organitza La Visiva (Iniciació a la dansa contemporània amb l’Emma Villavecchia, Iniciació a la dansa contemporània amb la Milagros García o Pràctiques entorn el cos i la creació amb l’Èlia Genís). Un cop fet el pagament del curs, no es poden tornar diners, ni guardar sessions per algun altre curs o trimestre.

BIOGRAFIA
EMMA VILLAVECCHIA
va completar els seus estudis de dansa contemporània a Bennington College (Vermont, EUA). Entre 2016 i 2019 va ser codirectora artística de Three Planes Collective juntament amb Finn Murphy i Kaya Lovestrand. Junts van col·laborar amb les coreògrafes Isabel López i Elena Demyanenko, presentant les seves creacions a Barcelona, Los Angeles, Nova York i Vermont. Actualment viu a Barcelona, on participa en projectes artístics i pedagògics i desenvolupa les seves pròpies creacions escèniques i audiovisuals en col·laboració amb diversos artistes i centres (Casa Virupa, La Visiva, Galeria Cadaqués). Ha presentat els seus treballs a Casa Elizalde, CC Barceloneta, Festival Sismògraf i festivals internacionals de videodansa. Ha impartit classes, tallers i laboratoris a Rocaumbert, Mercat de les Flors, CC Barceloneta, La Visiva i Casa del Moviment. Recentment ha estrenat la peça Rítmia al Mercat dels Flors, en col·laboració amb el compositor Maurici Villavecchia i les ballarines María Soberón i Urša Sekirnik. Des de 2019, s’està formant como a Educadora Somàtica del Moviment a Movimiento Atlas (Saragossa), escola oficial de Body-Mind Centering ®.