Formació

INICIACIÓ A LA DANSA CONTEMPORÀNIA amb la Milagros García Salgueiro

Cursos mensuals, trimestrals i anuals

Del 05 d'Octubre al 21 de Decembre del 2023

Carrer Sepúlveda 85, baixos dreta, Barcelona

Tots els dijous de 20.30h a 22h

21 de Decembre del 2023

88€

79 €

Nivell inicial

La Visiva

La Visiva

Milagros García Salgueiro

https://www.lavisiva.org/cursos/iniciacio-a-la-dansa-contemporania-amb-la-milagros-garcia-salgueiro

info@lavisiva.org

NOVES DATES:
Del: 05/10/2023 al 21/12/2023
Tots els dijous de 20.30h a 22h (festiu dijous 12 d'octubre - SENSE CLASSE!)
Curs sencer: 88 € (11 sessions) / Mig curs (6 sessions): 60 € / Classe solta: 12 €
10% descompte socis APDC i APCC i alumnes del CSD
Inscripcions: info@lavisiva.org

En aquest espai de pràctica es proposa treballar a partir del llenguatge de la dansa contemporània i la improvisació amb la finalitat d'anar despertant cossos més disponibles i sensibles davant el moviment i l'entorn que habita.

L'objectiu és ingressar en un estat de consciència actiu i despert, on la relació entre l'intern i extern, el lluny i l'a prop, el personal i el col·lectiu, estigui en constant transformació, és a dir en constant moviment.

S'exploraran quines mecàniques s'activen i desactiven en moure'ns, com influeix la dansa de lxs altrxs en les pròpies danses, quin és el rol que ocupa la mirada dins d'un espai d'exploració física i quins relacions espacials es generen entre les persones que es troben ballant.

Partint de la idea que el motor del nostre moviment és la curiositat es treballarà per a anar “jackejant” el que significa per a cadascuna “ballar” en la busqueda d'ampliar les possibilitats de moviment, aproximar-nos més cap a una dansa que ens és singular/pròpia, activar els nostres sentits, generar connexió entre el pensament i l'acció i anar mudant la nostra atenció entre el racional i el sensible.

Fraseig/musicalitat, precisió i claredat, la relació entre el cos i l'espai i el rol de la mirada quan ens movem, són alguns dels conceptes que es treballaran al llarg de les classes.

BIOGRAFIA
MILAGROS GRACÍA SALGUEIRO
Es titula el 2014 en Mètodes de Dansa per la Universitat Provincial de Córdoba, Argentina, rebent una beca per mèrit acadèmic.

Mentre viu a Còrdova, forma part dels companyies Altibajos Constante Movimiento, Manifiesto/Movimiento artístico, Cortejo Escena i Cia. Macho i balla a diferents escenaris de la ciutat.

Des del 2016,viu a Barcelona i ha col·laborat com a intèrpret en ReMouTe de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (2016), LA (HORDE) (2016), LaCerda (2017), Grup Rotonda (2019), João Fiadeiro (2019), LaSúbita (2021), Col·lectiu Lamajara (2020/21), Exploding Fest (2021), Els Informalls (2021-), Big Bouncers (2022), Lucas Condró (2022-).

L’estiu del 2019 va rebre una beca de La Caldera Barcelona i Atelier Real (Lisboa) per participar en O que fazer daquí para tras (versió extensa) de Joâo Fiadeiro.

Des del 2018, dirigeix i produeix Si Los Martes Fuera Viernes, on és dedica a l’estudi, la pràctica i la realització de peces de composició instantània.

Actualment es dedica a la creació del seu primer projecte escènic personal i imparteix classes en espais com Àrea, Espai de Dansa i Creació, Nunart Guinardó, Casa del Moviment, entre altres.