Formació

INICIACIÓ A LA DANSA CONTEMPORÀNIA amb la Milagros García Salgueiro

Cursos mensuals, trimestrals i anuals

Del 11 d'Abril al 20 de Juny del 2024

Carrer Sepúlveda 85, baixos dreta, Barcelona

Tots els dijous de 20.30h a 22h

20 de Juny del 2024

88€

79 €

Nivell inicial

La Visiva

La Visiva

Milagros García Salgueiro

https://www.lavisiva.org/cursos/iniciacio-a-la-dansa-contemporania-amb-la-milagros-garcia-salgueiro

info@lavisiva.org

NOVES DATES:
Del: 11/04/2024 al 20/06/2024
Tots els dijous de 20.30h a 22h
trimestre sencer: 88 € (11 sessions) / mig curs (5 sessions) 50 € / classe solta 12 €
10% descompte socis APDC i APCC i alumnes del CSD
Inscripcions: info@lavisiva.org

En aquest espai de pràctica es proposa treballar a partir del llenguatge de la dansa contemporània i la improvisació amb la finalitat d'anar despertant cossos més disponibles i sensibles davant el moviment i l'entorn que habita.

L'objectiu és ingressar en un estat de consciència actiu i despert, on la relació entre l'intern i extern, el lluny i l'a prop, el personal i el col·lectiu, estigui en constant transformació, és a dir en constant moviment.

S'exploraran quines mecàniques s'activen i desactiven en moure'ns, com influeix la dansa de lxs altrxs en les pròpies danses, quin és el rol que ocupa la mirada dins d'un espai d'exploració física i quins relacions espacials es generen entre les persones que es troben ballant.

Partint de la idea que el motor del nostre moviment és la curiositat es treballarà per a anar “jackejant” el que significa per a cadascuna “ballar” en la busqueda d'ampliar les possibilitats de moviment, aproximar-nos més cap a una dansa que ens és singular/pròpia, activar els nostres sentits, generar connexió entre el pensament i l'acció i anar mudant la nostra atenció entre el racional i el sensible.

Fraseig/musicalitat, precisió i claredat, la relació entre el cos i l'espai i el rol de la mirada quan ens movem, són alguns dels conceptes que es treballaran al llarg de les classes.

** Política de pagaments i recuperacions de classes: Cada alumne pot recuperar 2 classes si fa curs sencer i 1 classe si fa mig curs, venint a una sessió d’algun altre curs que organitza La Visiva (Iniciació a la dansa contemporània amb l’Emma Villavecchia, Iniciació a la dansa contemporània amb la Milagros García o Pràctiques entorn el cos i la creació amb l’Èlia Genís). Un cop fet el pagament del curs, no es poden tornar diners, ni guardar sessions per algun altre curs o trimestre.

BIOGRAFIA
MILAGROS GARCÍA SALGUEIRO
Es titula el 2014 en Mètodes de Dansa per la Universitat Provincial de Córdoba, Argentina, rebent una beca per mèrit acadèmic.

Mentre viu a Còrdova, forma part dels companyies Altibajos Constante Movimiento, Manifiesto/Movimiento artístico, Cortejo Escena i Cia. Macho i balla a diferents escenaris de la ciutat.

Des del 2016,viu a Barcelona i ha col·laborat com a intèrpret en ReMouTe de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (2016), LA (HORDE) (2016), LaCerda (2017), Grup Rotonda (2019), João Fiadeiro (2019), LaSúbita (2021), Col·lectiu Lamajara (2020/21), Exploding Fest (2021), Els Informalls (2021-), Big Bouncers (2022), Lucas Condró (2022-).

L’estiu del 2019 va rebre una beca de La Caldera Barcelona i Atelier Real (Lisboa) per participar en O que fazer daquí para tras (versió extensa) de Joâo Fiadeiro.

Des del 2018, dirigeix i produeix Si Los Martes Fuera Viernes, on és dedica a l’estudi, la pràctica i la realització de peces de composició instantània.

Actualment es dedica a la creació del seu primer projecte escènic personal i imparteix classes en espais com Àrea, Espai de Dansa i Creació, Nunart Guinardó, Casa del Moviment, entre altres.