Formació

Health Humanities - Cartografias Corporals - Recerca artística somàtica transdisciplinària

Cursos mensuals, trimestrals i anuals

Del 01 de Novembre del 2022 al 11 de Juny del 2023

Barcelona, Barcelona

un cap de setmana mensual

02 de Setembre del 2022

1.400€

1.260 €

Tots els Nivells

Instituto Poiesis

Tragantdansa Gràcia

Diferentes profesionales

http://scarsbarcelona.com/mh-cartografias-corporales/

info@scarsbarcelona.com

605234193

RECERCA BASADA EN LES ARTS & EN LA SOMÀTICA DES DE L'ENFOCAMENT TRANSDISCIPLINARI.

Un espai de recerca pedagògic que convida a totes/és participants a un viatge itinerant pel territori viu del cos – els seus teixits i sistemes orgànics – generant un procés de dialogo i convivència entre el mapa i el territori, l'enunciat i els relats vius que emergeixen i es (re)signifiquen, contribuint a una nova comprensió encarnada sobre el propi cos i el territori identitari.

Les humanitats de la salut formen un camp emergent i dialogant amb els sabers i pràctiques de la somàtica i de l'art; conjuminen ciència i art al servei de la salut humana, de la innovació epistemològica, engendrant maneres ètic-estètiques-polítics de comprendre i crear els processos de vida en el cos.

El plantejament és des del cos i per al cos. Una aposta transdisciplinària que uneix ciència, somàtica, recerca i art, sent el Soma- el cos viscut– l'eix vertebral en el qual la corporeïtat, l'acció creadora i la vivència estètica-artística es entraman i s'entreteixeixen.

Un mapa per a esbossar, cartejar i (re)desconstruir en la seva interpel·lació contínua, la corporeïtat com un territori, inserit en una cartografia pròpia, capaç de desafiar l'emergència de nous sentits i significats, a partir de dispositius de l'educació somàtica, l'anatomia experiencial, el moviment, la dansa-improvisació, les arts visuals i l'artteràpia transdisciplinària.

DESTINATARIS

Aquest espai de recerca somàtica basada en les arts es destina a professionals somàtics, sanitaris, ( metges, infermers), artistes, estudiants de les teràpies creatives ( arteterapeutas, dansa moviment terapeutes, musicoterapeutas), psicòlegs/as i, qualsevol persona que pretenen explorar i viure un procés de recerca basada en les arts des del cos i per al cos

Consulta més informació de la iniciativa en www.scarsbarcelona.com.