Formació

FISIOTERÀPIA PER LA DANSA: TÈCNIQUES D’AUTOTRACTAMENT

Formació APdC
Cursos intensius o de curta durada

El 17 de Setembre del 2022

Carrer d'Eugeni d'Ors 12, 08028, Barcelona

de 10h a 19h

16 de Setembre del 2022

45€

20 €

Per a Professionals

APdC

La Caldera Les Corts

Laura Campaner

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd7RvGdlkUCGNw8DD51b1lCiVsZ4Mnw5Ri5MALRvv3s6bakig/viewform

projectes@dansacat.org

Objectius.
Difondre la salut en l'àmbit de la dansa. Sensibilitzar sobre la importància de tenir coneixement sobre el funcionament i l'estat del propi cos i tenir cura d’ell. Adquirir o millorar els coneixements bàsics sobre l’aparell músculo-esquelètic. Aprendre eines per millorar les condicions de les estructures músculo-esquelètiques: tensió de músculs i fàscies, bloquejos articulars, consciència i control motor… Millorar l’estat de salut física de les ballarines i ballarins i prevenir lesions.

Contingut.
Breu aproximació a l’anatomia de l’aparell locomotor: sistema esquelètic, sistema muscular i fàscies, sistema nerviós perifèric (de forma pràctica-vivencial). Tècniques d’autotractament: alliberació de tensions miofascials, automassatge, inhibició muscular, desbloqueig articular, drenatge, autoconsciència corporal, tècniques de respiració i relaxació…

Destinataris.
Ballarines i ballarins professionals, amateurs o estudiants, amb o sense lesions.

Laura Campaner
És fisioterapeuta i ballarina. Com a fisioterapeuta està especialitzada en l’Aparell Locomotor, en el Sòl Pèlvic, i en la Dansa. Com a ballarina té formació en Danses Urbanes i Dansa Contemporània sobretot, a més de Dansa Clàssica i Moderna, i altres disciplines com la Gimnàstica Rítmica. Ajuda a tractar i prevenir lesions, educa en l’autoresponsabilitat i cura del cos, i utilitza la dansa com a eina corporal i d’intervenció social.