Formació

Entrenaments professionals de clàssic amb Zoran Markovic

Formació APdC
Cursos mensuals, trimestrals i anuals

Del 21 de Novembre del 2022 al 08 de Febrer del 2023

Carrer d'Alí Bei, 113, Barcelona

Dilluns i dimecres de 9.30h a 11h

08 de Febrer del 2023

10€

6 €

Per a Professionals

APdC

Eulàlia Blasi

Zoran Markovich

https://www.dansacat.org/lassociacio/serveis-associades/entrenaments-professionals-classic-contemporani/

projectes@dansacat.org

"Les meves classes de ballet estaran centrades en la coordinació, la dinàmica i el cos en relació a l'espai. En altres paraules, el cos sencer estarà contribuint al moviment i no posant. Es prestarà especial atenció al centre del cos, o pèlvic, com a punt de partida i l'esquena com a volant. Els participants es mouran a l'espai i utilitzaran diferents ritmes en un exercici."

Zoran Markovic
Nascut a Belgrad el 1974, va començar a ballar al National Ballet School "Lujo Davico". Després d’haver estat tercer en la Benetton Competition de Treviso el 1991, va ser convidat per Maria Besobrazova a continuar el seu desenvolupament professional a la seva escola de Mònaco per un període de dos mesos. A través d’un programa de beques, Zoran va completar la formació a l’escola de ballet d’Hamburg John Neumeier.

El seu primer compromís professional va ser amb el Dresden Ballet, sota el comandament de V. Derevianko, on va fer de solista durant diversos anys. El 1998, junt amb el coreògraf Stephan Thoss, va crear el Thoss-Tanzkopanie a Kiel, on es va mantenir com a solista. L’any 2001, la companyia es va traslladar a Hannover, on va seguir sent solista i alhora va assumir el càrrec d’assistent d’Stephen Thoss.

Com a artista convidat va actuar al Lió Ballet a Mats Ek per a la gira de la companyia a Àsia. Al 2006 va continuar la seva carrera al NDT a Den Haag, als Països Baixos. Repertori de ballet clàssic: La fille mal gardée (J.Lazinni), Volontaries (G.Tetley), Daphnes and Chloe, Nutcracker (J.Neumeier ),Red and black(U. Scholz). Contemporani: Mats Ek (Gras,Carmen,Fluke), Lightfoot/Leon ( Silent Screen, Speak for Yourself etc.); W. Forsythe ( Trio), Crystal Pite (Second person), J.Neumeier (Sacre,Afternoon of a Faun), Stephan Thoss (Giselle M, Swanlake, Teufel und Engel, Interval, Mohnblume, Belullus, Solus, Nach Moskau, Vision Fugitive, Cha Cha and others), T.Willhelm, M.Goecke, F.Magadan, L.Timulak, F.Nappa G.Pattersen i V.Kunes.

Al 2008, va iniciar la seva carrera com a ballarí/coreògraf i professor independent. Va fer coreografies de S. Thoss al Queensland Ballet diverses vegades; Belullus per al Zurich Ballet; i va protagonitzar Swan Lake a Essen i Wiesbaden. Com a professor convidat va fer tallers a Austràlia, Estats Units, Alemanya, Croàcia, Suïssa, Sèrbia i Eslovènia.

Al 2013 va ocupar el càrrec de director d’assaig i assistent d’un director de la companyia de dansa de Lucerna. En aquesta etapa, com a mestre de ballat va assistir i assajar coreografies de Stijn Celis, Fernando Magadan, Cayetano Soto, Crystal Pite, Johan Inger, Andonis Fonyadakis, Lukas Timulak, Patrick Delcroix, Stephan Thoss, Idan Sharabi, Fernando Melo, Georg Reischl, Didi Veldman, Marco Goecke i Jo Stromgren.

Zoran ha creat peces completes amb Sandra Marín Garcia, com “Cosa nostra” i “Insight”. Altres creacions seves són “Othello" per Bitef Dance Company, “The Golden age” per Maribor ballet, "Once upon a time.." i “Shake your booty”. Com a ballarí i coreògraf va crear el duet “Bonet” i "The morning after the night before” i les pel·lícules “Colour Lab” i “Happily ever after”.

Entre els seus premis destaquen el premi del públic al concurs coreogràfic de Copenhaguen per “Bonet”, el premi al ballarí excepcional d’Austràlia de 2008 i el premi VIP al festival de dansa de Belgrad el 2016.
Markovic_Zoran