Formació

Entrenaments per a professionals: contemporani amb Francesc Bravo

Formació APdC
Cursos mensuals, trimestrals i anuals

Del 16 de març al 29 de abril del 2021

Carrer d'Eugeni d'Ors 12, 08028, Barcelona

Dimarts i dijous de 9 a 10.30h

29 de abril del 2021

10€

6

Per a Professionals

APdC

La Caldera

Francesc Bravo

https://www.dansacat.org/formacio/entrenaments-per-a-professionals-contemporani-amb-francesc-bravo/

info@dansacat.org

Francesc Bravo continuarà, al març, les sessions de contemporani, fins al 29 d'abril a La Caldera Les Corts els dimarts i dijous de 9 a 10.30h.

Amb aquestes sessions, Bravo proposa que cada un busqui senti i utilitzi el pes per provocar diferents qualitats de moviment. Es treballarà amb la col·locació del cos respectant l'Estructura anatòmica, i aconseguint així una fluïdesa total. Es desenvoluparan petites composicions coreogràfiques i s'estructurarà el material. Musicalment proposa una intensa relació física amb les diferents propostes musicals, que es converteixen en fil conductor del treball. Gaudireu de la dansa en la seva tècnica, composició i en la improvisació del moviment.

Sobre Francesc Bravo
Ballarí, Coreògraf i Director de la seva companyia 'Rayo Malayo'.

Barcelona, 1957. Creador i consolidat intèrpret de la dansa contemporània feta al nostre país, des de fa més de 30 anys. Inicià el seu aprenentatge amb Anna Maleras, continuant els estudis a l'Institut del Teatre Escola Superior de Dansa de Barcelona i amb Sara Sugihara a Nova York. El seu recorregut interpretatiu inclou importants companyies, tan del país com de l'estranger, com la d'Anna Maleras, el Ballet del Gran Teatre del Liceu, el Ballet Contemporani de Barcelona, el Freshdance de Nova York i la Gelabert Azzopardi Companyia de Dansa. Al 1984 crea la seva primera peça L.F., primer premi de coreografia en el Certamen Tórtola Valencia. A Barcelona estrena els seus primers espectacles, Lasiti y El Ring (1987), i el Tratado de Pintura (1991), producció del Centro Nacional de Nuevas Tendencias.

Des de 1989 dirigeix la seva pròpia companyia Rayo Malayo, agrupació establerta a Madrid on es gesten diverses propostes, com els muntatges: No es todo metal / Atocha vidre / Situaciones Cortas / El interior / Historia Pélez / Visto, leído...No miro / Canal para dos / Anchotres/ Kanal Directo / El Forat Cosmic / Por mi lado / Dens, oli, pedra / Trans-lata-madre / Amor de Mare /¡Ay! En la Vida! /De Vistarama a Guadarrama. Pau linda i Los Olvidados creació de Cristiane Boullosa. L'última creació, De Tijuana a Colón fou estrenada als Veranos de la Villa (2007), coreografia adaptada a la Plaza de Colon (Madrid) com a espai urbà.

Entre 2008 i 2012, forma part del projecte dirigit per Cristiane Boullosa Somos Uno, treballant a partir de la Tècnica de Improvisació portada a l'espai escènic, i al públic en general. Actualment prepara una nova peça coreogràfica per a Rayo Malayo interpretada per ell mateix.

Durant la seva llarga trajectòria ha estat convidat a participar a diverses trobades i festivals internacionals com Madrid en Danza, En Pe de Pedra (Santiago de Compostela), Dies de Dansa (Barcelona), Gijón, Vigo, Oviedo, Logroño, País Basc, València i Les Canàries. I a alguns espais insòlits de Filipines, Itàlia, Marroc, Panamà i en el Festival Internacional de Dansa Contemporània de Colòmbia, Sobresaltos, on va participar al 2002.

Com a mestre, aquest creador i ballarí, du a terme una àmplia carrera pedagògica que l'ha portat a impartir classes i tallers per importants espais i companyies. Les escoles de Carmen Roche, Carmen Senra, Karen Taft, la Universidad Carlos III, el Real Conservatorio Profesional de Danza i l'espai Bambudanza (Madrid), La Fábrica Espai de Dansa (Barcelona). IBStage 2016. ESDM 2014 -2018 Estudi Anna Maleras Escola de dansa Eulalia Blasi 2014-2018 Barcelona. I per a companyies com, Gelabert Azzopardi, Metros, Aracaladanza, Cía. La Clá...