Formació

Entrenaments per a professionals: clàssic amb Catherine Stuyt

Formació APdC
Cursos mensuals, trimestrals i anuals

Del 7 de febrer al 6 de abril del 2022

Sancho Marraco, 6, Barcelona

Dilluns i dimecres de 9.30h a 11h

6 de abril del 2022

10€

6

Per a Professionals

APdC

La Piconera

Catherine Stuyt

https://www.dansacat.org/lassociacio/serveis-associades/entrenaments-professionals-classic-contemporani/

info@dansacat.org

Continuem amb l'oferta d'entrenaments de dansa clàssica i contemporània de 3 hores setmanals per cada disciplina (dividides en 2 sessions d'1 hora i 30 minuts).

Catherine Stuyt continua la temporada d'entrenaments de clàssic els dilluns i dimecres, de 9.30h a 11h, a La Piconera. A les sessions d'entrenaments es convida a l'intèrpret de diferents disciplines a aprofundir en l'escolta del seu particular cos a través del llenguatge i la tècnica de la dansa clàssica.

Fent ús de l'estructura convencional d'una classe de clàssic, s'obre i es condiciona el cos a la barra, estimulant l'activació i consciència del moviment muscular interior i la seva connexió amb la forma, la posició o el moviment exterior. Es prepara el cos buscant una sana obertura i una òptima col·locació tant pèlvica com toràcica.

Per mitjà dels diferents exercicis i les seves pròpies dinàmiques de moviment, es treballa coordinació, canvis de pes, allargament, suspensió, equilibri, volum, oposició, separació, empenta i altres sensacions físiques per després traslladar-les al centre, on s'impulsa al professional al treball de projecció, de relació amb l'espai i de la utilització dels diferents matisos i qualitats de moviment, tot això acompanyat de l'ús de la musicalitat i de l'expressivitat de cada intèrpret.

Catherine Stuyt
Nascuda a Veneçuela el 1979. Inicia els seus estudis d'interpretació clàssica a l'Escola Gisela Pau de la Rosa, posteriorment estudia a l'Escola de Teatre de Belles Arts de Maracaibo, Veneçuela l'any 1986 sota la direcció dels germans Lizana, continua els seus estudis en interpretació, coreografia i pedagogia clàssica a l'Escola de Ballet Juvenil de Teatre Teresa Carreño a Caracas, Veneçuela, sota la direcció dels mestres Rafael Portillo i Irina Ivanova en l'any 1998. Forma part dels Ballets Russos de Irina Ivanova i del Ballet Juvenil teatre Teresa Carreño interpretant repertori clàssic i creacions independents, des de l'any 1998 fins a l'any 2002.

Complementa la seva formació a Santiago de Xile, Londres, Madrid i Barcelona amb la Mestra Assumpció Aguadé a l'escola Joan Magriña, de la qual forma part de l'equip docent en l'actualitat. Ha treballat en diverses escoles de dansa impartint Ballet Clàssic a Veneçuela i a Catalunya per a alumnes de formació en centres de dansa com Company & Company, Centre Maxime D'Harroche i Àrea espai de dansa i creació on continua impartint Dansa Clàssica als alumnes de tercer any de formació.

Actualment alterna la interpretació com a ballarina amb la pedagogia. Ha col·laborat amb companyies com Masdanza Project, 360 graus Dansa Contemporània i NES, companyia de dansa teatre radicada a Barcelona de la qual és fundadora, coreògrafa i intèrpret.