Formació

Entrenaments APdC per a professionals: contemporani amb Sol Vázquez

Formació APdC
Cursos mensuals, trimestrals i anuals

Del 14 de setembre al 4 de novembre del 2021

Carrer d'Eugeni d'Ors 12, 08028, Barcelona

Dimarts i dijous de 9 a 10.30h

4 de novembre del 2021

10€

6€

Per a Professionals

APdC

La Caldera Les Corts

Sol Vázquez

https://www.dansacat.org/lassociacio/serveis-associades/entrenaments-professionals-classic-contemporani/

projectes@dansacat.org

Continuem amb l'oferta d'entrenaments de dansa clàssica i contemporània de 3 hores setmanals per cada disciplina (dividides en 2 sessions d'1 hora i 30 minuts).

Sol Vázquez començarà els entrenaments de contemporani per a professionals a La Caldera Les Corts.

La proposta d'aquest entrenament explora per trobar un cos i un pensament flexible, analític i actiu. La pràctica fluirà entre el treball de terra, d'improvisacions guiades i de parelles o grup, servint-nos i beneficiant-nos de diferents tècniques de moviment: release, flying low, contacte i improvisació; aproximant-nos a un cos fort, àgil i lleuger, que pugui reciclar energia, jugar amb qualitats i crear. Farem servir la riquesa de el cos articulat, de centre en connexió amb les extremitats i la terra, i de la mirada com a motor que connecta amb l'espai i amb l'interior per expandir el nostre camp d'acció i moviment tridimensional.

Parlarem de pes, ancoratges, suports, espirals, fores de eix i trajectòries, a través de moviments combinats i seqüències coreografiades. L'entrenament proposa un coneixement més conscient i precís de la nostra estructura òssia i muscular, així com fluïdesa i llibertat d'acció.

Sobre Sol Vázquez

Titulada en dansa clàssica i contemporània pel magisteri d'art de Mar de l'Argent, Argentina. Inicia els seus primers treballs com a intèrpret en companyies independents de la seva ciutat natal. S'instal·la a Barcelona, ​​Espanya, el 2002 i continua la seva formació de manera independent amb docents reconeguts internacionalment com Gustavo Lesgard, Peter Jasko, Cecilia Colacrai, David Zambrano, To Lachky, Eulàlia Ayguadé, Laura Arís, Martin Kilvady, Jozef Frucek & Linda Kapetanea, entre d'altres.

Ballarina freelance va formar part de Art Trànsit Dansa de Maria Rovira de l'any 2005 a l'2012.Trabajó amb les companyies ROBA de Roberto Oliván "A place to bury strangers", Atempo Circ "Deal", Sebastián García Ferro "Impasse # 2", La petita Malumaluga "My Baby is a Queen", Roser López Espinosa "Novembre", GN-MC Guy Nader i Maria Campos "Time Takes The Time Time Takes". En el paper de docent ha treballat de l'2006 a al 2012 a l'Aula de Teatre de Mataró, a l'Associació de dansa contemporània de Sabadell, Sa Nau dansa, Tragant dansa, Institut de Teatre i en IEA Oriol Martorell. També va impartir tallers als centres cívics Jardins de la Pau, Cotxeres de Compte Borrell i La Sedeta. Actualment imparteix classes en Àrea dansa.