Formació

Entrenaments APdC per a professionals: contemporani amb Janet Novas

Formació APdC
Cursos mensuals, trimestrals i anuals

Del 5 de abril al 12 de maig del 2022

Carrer d'Eugeni d'Ors 12, 08028, Barcelona

Dimarts i dijous de 9 a 10.30h

12 de maig del 2022

10€

6

Per a Professionals

APdC

La Caldera

Janet Novas

https://www.dansacat.org/lassociacio/serveis-associades/entrenaments-professionals-classic-contemporani/

info@dansacat.org

Continuem amb l'oferta d'entrenaments de dansa clàssica i contemporània de 3 hores setmanals per cada disciplina (dividides en 2 sessions d'1 hora i 30 minuts).

Janet Novas farà els entrenaments de contemporani per a professionals a La Caldera Les Corts a l'abril i maig, que es duen a terme els dimarts i dijous de 9 a 10.30h, amb classes enfocades a treure el major rendiment possible al nostre cos, per respondre a les seves necessitats en harmonia amb tot allò que l'envolta. El training físic que proposa està basat en la repetició de petits exercicis que ens oferiran un coneixement més conscient de la nostra estructura òssia i muscular, així com una bona utilització de les mateixes. Es treballarà la velocitat, la precisió, la diferents qualitats, l'espai- temps i la resistència. Com ser més efectiu amb menys esforç, com reciclar la nostra energia i els nostres impulsos.

L'objectiu final de la classe és la combinació de tots aquests coneixements entenent així com s'ordena i es desordena el nostre cos en l'espai. Això ens permetrà alliberar-nos i gaudir de el moviment com a llenguatge d'expressió.

SOBRE JANET NOVAS
(O Porriño, 1982) Ballarina i creadora gallega. Resideix a Madrid des de l'any 2001. Es va formar en dansa contemporània entre Madrid, Brussel·les i Berlín. L'any 2008 comença a crear i a desenvolupar els seus propis projectes donant lloc a l'experimentació l'auto-investigació. La seva obra es construeix des de l'observació, l'experiència i el diàleg amb el seu cos com a principal eina, apostant per un llenguatge propi, modelant el contingut emocional i la senzillesa estètica que caracteritzen els seus treballs. Des dels seus inicis com a creadora Janet Novás ha comptat amb la col·laboració del músic i compositor Haru Mori i el coreògraf i performer Ricardo Santana. Les seves creacions més destacades "Cara pintada", "Who will save me today" i "Si pudiera hablar de esto no haría esto" s'han presentat en prestigiosos festivals nacionals i internacionals com Rencontres Chorégraphiques, Festival de Marseille, Festival Nouvelles-Pole Sud, cement Festival, FIDCU (Montevideo), MOV_S, TNT Dansa, Festival de Tardor a Primavera, Escenes do Canvi i el Festival Bad entre d'altres.

Al llarg de la seva carrera rep diversos premis, entre els quals podem destacar el 2n premi de XXI Certamen Coreogràfic de Madrid, una beca per al danceWEBeurope 2008 (Viena), el premi d'Assistència Artística al Festival B motion de Bassano de l'Grappa (on sorgeix el projecte Vol 6408 en col·laboració amb Sharon Fridman, Natxo Montero i Trepitjant Ovos) i el Premi Injuve 2011 amb la seva creació "Cara pintada". Aquest mateix any és seleccionada per participar al programa de tallers i residències ChoreoRoam Europe organitzat per The Place, Festival Opera Estate, Dansateliers, Danceweek Festival i el Certamen Coreogràfic de Madrid.

Com a coreògrafa també ha dirigit la part de moviment de la Gala dels Premis Max 2014, Els Premis Mestre Mateo (Galícia) i com a assistent de coreografia al musical Galícia Caníbal. Com a intèrpret ha treballat per a les companyies Lisi Estaràs (Les ballets C de la B), Daniel Abreu, Pablo Esbert, PlayDramaturgia, Matarile Teatre, Provisional Danza, Trepitjant Ovos, Arrieritos, Mégalo Teatre, Ertza, José Reches i Pedro Berdayes.También ha col·laborat en la tercera edició de el projecte "Bailar ¿Es lo que queréis?" comissariat per Elena Còrdova, Ana Buitrago i Jaume Comte Salazar i en "El canto de los caballos" de Lipi Hernández. Actualment a més de seguir desenvolupant el seu treball, col·labora amb diferents artistes com Ricardo Santana i Vicente Colomar en la peça "Las piernas" i "Black Noise", Virginia Rota "Cadencia", la cantant Mercedes Peón i amb la Cia. de teatre Voadora en la seva nova producció "El sueño de una noche de verano". Janet Novás alterna la seva tasca com a ballarina i creadora amb la de professora, impartint classes i tallers en diferents centres d'Espanya, Europa, Llatinoamèrica i Àsia.