Formació

Dansa Contemporània II-III (nivell intermedi )/ a tragantDansa

Formació Universitària, Postgraus i Masters

Del 12 d'Abril al 17 de Juny del 2021

c/reig i bonet 23 bx (gràcia), Barcelona

dilluns i dimecres, 9:30 - 11h

11 d'Abril del 2021

190€

175

Tots els Nivells

tragantDansa

tragantDansa

Maria Hernando / Sol Vázquez

https://tragantdansa.com/contents/dansa-contemporania-ii-iii-nivell-intermedi/

info@tragantdansa.com

666285715

amb Maria Hernando (1ª meitat del trimestre: 12 d’abril al 12 de maig)

amb Sol Vázquez ( 2ª meitat del trimestre: del 17 de maig al 16 de juny)

dilluns i dimecres, de 9:30 a 11h

Trimestre complet (hi donem prioritat): dos dies: 190€ / un dia: 110€

Paquet 10 sessions (dins el trimestre en curs): 110€ / paquet 5 sessions: 60€

ÀREA: tènica de moviment

EXIGÈNCIA TÈCNICA: mitjana-alta

EXIGÈNCIA FÍSICA: mitjana-alta

sessions amb la Maria Hernando

Iniciarem les sessions de matins despertant el cos i fent un escalfament que de forma gradual anirà incrementant la intensitat física del moviment.Establirem principis tècnics i naturals de la dansa contemporània, treballant des de l’anatomia i des de diverses mecàniques del moviment. Abordarem fonaments com la gravetat, la força centrifuga, l’acció/ reacció, la velocitat , la musicalitat, l’espai i el temps, la resistència i la precisió.

Cultivarem les nostres qualitats motrius i les nostres capacitats coordinatives, a partir d’ exercicis que aniran de simples a complexos, amb materials establerts (coreografiats) i materials oberts (improvisats). Ballarem i repetirem exercicis que ens ajudaran a ser més conscients de la nostra estructura òssia i muscular.

Els objectius primordials seran enriquir el nostre llenguatge físic, ampliar la nostra consciència corporal, moure’ns de manera eficient i per sobre de tot gaudir de la dansa.

Maria Hernando (Barcelona)

Estudia dansa contemporània a AREA Espai de dansa i creació (Barcelona) i a SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance). L’any 2011 forma part del programa d’intercanvi de la Tisch School of the Arts, a la Universitat de Nova York. Actualment forma part de la peça “Gran Bolero” de Jesús Rubio Gamo (Premi Max a Millor espectacle de dansa 2020). Ha sigut integrant de la Producció Nacional de Dansa, amb qui ha ballat “L’Estol”, de Roser Lòpez Espinosa i “Many”, de Thomas Noone. També ha format part de La Petita Malumaluga, companyia especialitzada en espectacles per a nadons i les seves famílies, per a qui balla “My baby is a Queen”. I durant dues temporades treballa amb la companyia eslovaca Divadlo Studio Tanca, on interpreta peces de creadors i coreògrafs com Julyen Hamilton, Jozef Frucek, Peter Mika/Olga Cobos, Stanislava Vlceková, i Milan/Zuna Kozanek. Ha ballat en videoclips i òperes, i ha coreografiat un parell de solos i per a esdeveniments de videomapping. Imparteix classes de tècnica de dansa contemporània, eines d’improvisació i partnering. Se sent especialment interessada per la improvisació, la composició instantània i el moviment autèntic i d’investigar el moviment més enllà del resultat i de la narrativa final.

+ Espectacle : https://vimeo.com/275637269

+ Classe de ‘partnering’: https://vimeo.com/280712441

+ Classe d’improvisació: https://vimeo.com/280952612

Sessions amb la Sol Vázquez

Entenc l’aprenentatge de la dansa a través de la exploració i investigació pràctica del cos com a detonant d’informació, mitjançant el qual podem comprendre i fer un millor ús del nostre cos en acció i millorar així la nostra tècnica. A partir d’un entrenament bàsic per entrar en calor amb l’ús de línies d’energia, col·locacions, precisions i força, la proposta d’aquesta classe es basa en aconseguir controlar el nostre cos i generar un pensament flexible i actiu. 4 Seran els objectius base: la relació amb la terra i l’espai, la integració de totes les parts del cos, la fluïdesa en l’acció, i la percepció del cos en l’espai. Un cop adquirida aquesta barreja de conceptes, estarem a punt per llançar-nos cap a la llibertat de moviment. Entre altres coses lligarem: pes, ritme, impuls, equilibri, baixades, salts i girs a través de diverses combinacions i de l’exploració d’un espai compartit, en tots els plans, tant a terra com a dalt, modelant un espai no buit. Utilitzarem eines del release, flying low, contact i improvisació.

Sol Vázquez (Argentina/ Barcelona)

Va néixer a l’Argentina. Viu i treballa a Barcelona. Titulada en dansa clàssica i contemporània pel magisteri d’art de Mar del Plata a Argentina. Ha treballat en companyies independents de la seva ciutat natal. S’instal·la a Barcelona el 2002 i continua la seva formació de manera independent amb varietat de tècniques com release, flying low, contact i improvisació entre d’altres. Com a professora ha treballat del 2006 al 2012 a l’Aula de Teatre de Mataró i actualment imparteix classes i intensius en diverses institucions. Va formar part de la companyia Art Trànsit Dansa, com a assistent i ballarina de 2005 al 2012. Actualment treballa com a freelance en les companyies Enclave Arts del Moviment de Roberto Oliván, en la companyia Sebastián García Ferro, a la companyia Atempo Circ i en la companyia Roser López Espinosa amb l’última obra “novembre“.