Formació

Curs LUPA: João Lima: El gest i la veu: ressonàncies i dissonàncies

Cursos intensius o de curta durada

Del 05 al 06 de Juny del 2021

Carrer Sepúlveda 85, baixos dreta, Barcelona

Dissabte i diumenge de 11h a 14h

04 de Juny del 2021

45€

40,5

Tots els Nivells

La Visiva

La Visiva

João Lima

http://www.lavisiva.org/uncategorized/joao-lima-el-gest-i-la-veu-ressonancies-i-dissonancies/

info@lavisiva.org

Projecte LUPA. Taller intensiu.

5 i 6 de juny 2021, de 11h a 14h

Preu: 45€

10% descompte socis APDC i APCC i alumnes actuals del CSD

+ info i inscripcions: info@lavisiva.org

** Durant el taller es garantiran les mesures de seguretat i higiene. Per aquesta raó, l’aforament serà limitat.

Com anar a un altre lloc sense abandonar el lloc on som? De quines maneres interferim en els ambients que ocupem? Com escoltar les ressonàncies de les nostres accions? I si el que veiem divergeix del que sentim?I si ens enfoquem en dir i no tant en el que dèiem? Què passaria si estiguéssim més atents als actes d’escolta que al discurs? Què passaria si la veu produís gestos i els gestos sons?

Aquestes són algunes de les preguntes que mouen la meva creació actual, la peça en procés Cavalo do Cão’. Per això, durant aquest intensiu dedicarem una atenció especial a les possibles connexions entre veu i gest, desenvolupant una relació d’escolta recíproca.

Així, a través de diversos patrons de composició instantània, buscarem compondre cossos polifònics, activant situacions dissonants en què puguem escoltar tant el que ens encanta com el que ens espanta. Escoltar tot el cos, aquest és el repte.

João Lima (Recife, 1980)

Exerceix de coreògraf, performer i docent en diverses organitzacions artístiques. Va formar part del Curs de Recerca i Creació Coreogràfica del Fórum Dança, a Lisboa, i també va completar la formació ESSAIS al Centre National de Danse Contemporaine d’Angers, França. El 2009 i 2014 va dirigir el Fòrum Articulacions d’Arts Performatives a Recife. Va coreografar i preparar actors per diverses pel·lícules, com ara: Brasil S/A (2014), de Marcelo Pedroso y Cinema, Plástico y Ruído (2013), de Renata Pinheiro.

Entre les seves creacions es troben O Outro do Outro (2010), Ilusionistas (premi Klauss Vianna, 2012), Morder la Lengua (amb Anna Rubirola i Cecilia Colacrai, premi Klauss Vianna, 2014) i, més recentment, Vibrar el temps (2018), com a part del projecte ‘Tot Dansa’, promogut pel Mercat de les Flors, l’Institut del Teatre i l’Institut d’Educació de Barcelona. Actualment, es troba en el procés de creació de peça Cavalo do Cão.

Llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona, ha col·laborat amb les revistes Negratinta (ES), Yuca (GB), Continente (BR) i Interdanza (MX).