Formació

CURS INTENSIU JULIOL: IMPROVISACIÓ DES DEL LLENGUATGE DEL MOVIMENT

Cursos intensius o de curta durada

Del 08 al 12 de Juliol del 2024

Carrer Sepúlveda 85, baixos dreta, Barcelona

Dilluns a divendres de 18.30h a 20h

12 de Juliol del 2024

50€

45

Tots els Nivells

La Visiva

La Visiva

Mireia de Querol Duran

https://www.lavisiva.org/cursos/curs-intensiu-juliol-improvisacio-des-del-llenguatge-del-moviment

info@lavisiva.org

Aquest curs està destinat a explorar la improvisació com a mètode d'exploració de les possibilitats del llenguatge del moviment. Improvisar per a mi vol dir connectar, articular, construir i comunicar des del moment present, amb el cos i en relació amb l’entorn, és a dir: ballar. Crear un llenguatge per a descobrir-se en cada moment, amb la capacitat d’utilitzar tot el vocabulari après i alhora poder crear a cada instant una paraula nova.

En aquest taller compartiré una sèrie d’eines adquirides al llarg dels anys, en la trobada amb diferents artistes que es dediquen a la composició instantània, per tal de descobrir diferents maneres de treballar des del cos, en relació amb els altres i la connexió amb l’entorn. Proposo una pràctica de moviment basada en la improvisació, a partir de diferents tasques, dinàmiques i pautes, és a dir: jocs, límits, relacions i paràmetres diferents que ens ajudin a desplegar la infinitud de possibilitats del llenguatge del cos.

Destinat a persones de diferents àmbits, amb un mínim coneixement del llenguatge del moviment, interessats a entrenar i treballar el cos com a eina expressiva.

BIOGRAFIA
MIREIA DE QUEROL DURAN
Ballarina, creadora independent i professora de dansa contemporània, resident a Barcelona. Graduada en el Grau Superior de Dansa Contemporània (BA Modern Theatre Dans) a la Theatreschool, Amsterdam School of the Arts (AHK), a Holanda, 2003-2007. Paral·lelament també es llicencia en Humanitats a la Universitat Autònoma de Barcelona (2001-2008). Com a coreògrafa en solitari ha creat diverses peces, de les quals el sol I tots els altres (2011), va ser guanyadora del 3r Premi al Baltic Movement Contest de Gsansk, Polònia (juny 2011). Actualment i des del 2012 treballa amb les artistes Anna Rubirola i Cecilia Colacrai, formant el col·lectiu Big Bouncers, amb el qual han creat diverses peces, de les quals Big Bounce ha rebut el premi Sebastià Gasch, Aplaudiment a la creació emergent, FAD 2015; I PLATA (2023), ha rebut el Premi de la Crítica a Millor espectacle de carrer. Forma part del Group la Borsa, el qual col·labora amb Thomas Hauert en la creació de la peça La mesura del desordre (Festival Grec 2015), i la peça Retrats Errants (Mercats de les Flors 2018), amb l'acompanyament de la Cia. Mal Pelo. També ha treballat en col·laboració amb altres creadores independents com Ona Fusté, Montserrat Iranzo, Ariadna Estalella, Anna Mustonen i Mara Smaldone. Recentment ha codirigit les peces El Garfi, una instal·lació inspirada en l'obra de l'artista Lola Lasurt, a la Fundació Brossa, Barcelona; i Bestiari Dixit, juntament amb Urša Sekirnik, en el marc del projecte “Balla'm un llibre” de l’APDC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya), i Heliofila en col·laboració amb Lola Lasurt en el marc de Manifesta 15. Com a ballarina ha treballat amb coreògrafs com Kenzo Kusuda (Holanda) i amb la Companyia de Dansa Pla B, dirigida per Arantxa Sagardoy (Espanya). Ha treballat en diverses produccions amb el coreògraf i ballarí Albert Quesada (Bèlgica), i amb la Cia.Mudances, dirigida per Àngels Margarit. També ha col·laborat amb diversos coreògrafs com Angela Lamprianidou, Ariadna Estalella i Sebastián García Ferro. Com a professora ha impartit classes de dansa contemporània, composició i improvisació des de 2007 en diversos centres. Des del 2016 fins al 2021 forma part de l'equip docent del Conservatori Superior de Dansa de l'Institut del Teatre. Des del 2014 forma part de l'equip de direcció i gestió de l'espai de creació La Visiva. Des del 2012 fins al 2017 co-dirigeix la mostra de dansa contemporània Mostra IN SITU, amb seu a l'Arts Santa Mònica. Codirigeix la Jornada Motors de creació 2020, 2021 i 2022, projecte del APDC en col·laboració amb el CCCB i el Graner, Barcelona.