Formació

COS I MOVIMENT, DANSA IMPROVISADA

Cursos intensius o de curta durada

El 19 de Novembre del 2022

C/ Anselm Clavé, 67, 3r, Mollet del Vallès

10:30 a 13:30

18 de Novembre del 2022

25€

20 €

Tots els Nivells

CRA'P, pràctiques de creació i recerca artística

CRA'P, pràctiques de creació i recerca artística

Manuela Raurich Mateluna

http://www.cra-p.org/?p=14745

info@cra-p.org

666763504

En una societat on cada cop més estem més aïllats els uns dels altres, aquesta proposta és per practicar el contrari: l’experimentació pròpia basada en l’exploració conjunta a través d’impulsos físics i sensorials compartits. En comptes de partir de la nostra recerca individual ens explorarem des de la relació. Fent servir el contacte com a guia i font externa que ens donarà suport per sortir de patrons de moviment instaurats en el nostre interior. Com percebem el cos de nou? Com sentim un moviment que no havíem fet mai abans? Podem fer diferents accions a diferents parts del cos simultàniament? Aquestes noves connexions mantindran el nostre cos atent, un cos en procés.

En aquesta pràctica, la base serà el treball en comú en forma de duos o trios o en forma grupal. En una primera part, la pràctica estarà més orientada en la pròpia anatomia, i en una segona part la relació tindrà lloc a través de l’espai. Es tracta de deixar que el moviment sigui conseqüència de les tasques i premisses treballades, alliberant el procés conscient en la creació de moviment, i deixant que el cos, en tota la seva complexitat, trobi noves coordinacions en la forma, el ritme i la textura, on la ment conscient no hi podria arribar per si mateixa. Les eines compartides en aquest taller han estat desenvolupades pel ballarí i coreògraf Thomas Hauert, de la companyia ZOO, d’origen suís, instal·lat a Brussel·les.

Manuela Raurich Mateluna es forma com a ballarina al Theaterschool a Amsterdam, on participa a diverses creacions amb els alumnes de la SNDO. Seguidament s’especialitza com a coreògrafa a Codarts Rotterdam. Després de graduar-se treballa per a la casa de creació Dansateliers a Rotterdam i participa al DanceWeb de Viena. Durant la seva maternitat es veu influenciada per la filosofia d’ Emmi Pikler. Actualment es dedica a la docència i apren Ioga Iyengar al Centre de Ioga de Barcelona amb Jordi Martí i el seu equip.